Βρήκε τελικά ημερομηνία η Φώφη Γεννηματά και κατέβηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κρήτη, με τρείς στόχους.

Ο πρώτος ήταν να τονώσει το κομματικό ηθικό των τοπικών στελεχών, που έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους βλέποντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν παίρνει τα πάνω του.

Ο δεύτερος στόχος είναι να σταματήσει τις διαρροές στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο «φαινόμενο» έχει ενταθεί, ενώ ο τρίτος στόχος ήταν να ανασυστήσει τους δικούς της «πυρήνες» στο νησί ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Η κ. Γεννηματά αφίχθη στο Ηράκλειο, ερχόμενη απευθείας από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μίλησε σε συνάντηση στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, με θέμα: «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Στοίχημα ζωής», ενώ την Κυριακή έδωσε το «παρών» στην επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε η νομαρχιακή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής στην Παναγίτσα Μασταμπά, για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αμέσως μετά είδε νέους του Κινήματος Αλλαγής στην καφετέρια «Αυλή». Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε στο πλευρό της τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννη Κουράκη, και τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου.