Μια νέα φιλοσοφία ηγεσίας εισηγείται η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, όπως είπε μιλώντας στο OPEN και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη. «Προτείνω μια νέα μεθοδολογία», είπε και υπογράμμισε ότι «οι κανόνες πρέπει να τηρούνται απ' όλους».

Προέταξε την ανάγκη το κόμμα να εργάζεται πιο μεθοδευμένα, πιο συνεργατικά, πιο τεχνοκρατικά. «Το κόμμα πρέπει να έχει κανόνες και ο ηγέτης οφείλει να τους ακολουθεί», υπογράμμισε περαιτέρω.

Σημείωσε πως ο κάθε ανθυποψήφιός της έχει ξεχωριστή διαδρομή. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα και τόνισε πως δεν πρόκειται να τον μιμηθεί και αν το έκανε, θα καταντούσε καρικατούρα.

«Το δύσκολο στοίχημα που έχει μπροστά του ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον ανασυγκροτήσει», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Να εξασφαλιστεί η σταθερότητα, να επανέλθει η επαφή με την κοινωνία και να δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική προοπτική».

Πυρκαγιές

Σε ό,τι αφορά τις φωτιές, σχολίασε πως κάθε καλοκαίρι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. «Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση», επισήμανε και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι παρέλαβε χάος».

«Είναι πολύ δύσκολη η συνθήκη αυτή τη στιγμή. Πρωτίστως για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις περιοχές, για την ασφάλειά τους, για τους συγγενείς τους. Είναι μια τεράστια φυσική καταστροφή. Η σκέψη μας είναι πρωτίστως στους ανθρώπους που επιχειρούν στο πεδίο, που προσπαθούν να βοηθήσουν. Έχουν χαθεί περιουσίες, πολλά ζωάκια, είναι τραγικές καταστάσεις αυτές. Βλέπουμε τι σημαίνει κλιματική κρίση», τόνισε.