Η Έφη Αχτσιόγλου έλκει συχνά τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας του ιδιαίτερα προσεγμένου της look και των ενδυματολογικών επιλογών της, αλλά και του αυστηρού, τεχνοκρατικού ύφους. Από την άλλη, όμως, έχει αποκτήσει φήμη για τις εξαιρετικές επιδόσεις στα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια, στα όρια να χαρακτηριστεί... σπασίκλα. Ήταν αριστούχος μαθήτρια στο 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών (με μητέρα παιδίατρο), αποφοίτησε το 2009 από τη Νομική Θεσσαλονίκης με άριστα, όπως με άριστα αποφοίτησε και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΠΘ στο Εργατικό Δίκαιο.

Πορεία στην πολιτική

Όσον αφορά το καθαρά πολιτικό σκέλος και σε αντίθεση με το τεχνοκρατικό ύφος, θεωρείται από τα πρόσωπα της αριστερής κατεύθυνσης, ακραία συγκρουσιακή στα πρώτα χρόνια του μνημονίου και στην αρχή της πολιτικής διαδρομής της στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν καλούσε τους εργάτες να μη σκύψουν το κεφάλι στους ξένους δανειστές. Είχε προηγηθεί η θητεία της στις Βρυξέλλες ως συνεργάτιδα του Γιώργου Κατρούγκαλου όταν το 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής και συνεχίστηκε αργότερα, όταν ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, πρώτα στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ακολούθως στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Μέχρι φυσικά να αναλάβει η ίδια το 2016, σε ηλικία μόλις 31 ετών, τα ηνία του Υπουργείου Εργασίας και τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Στα χνάρια του πατέρα της

Η 38χρονη σήμερα υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατά κάποιον τρόπο ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της. Ο Θέμης Αχτσιόγλου έχει τη δική του μακρά διαδρομή στην Αριστερά από το ΚΚΕ Εσωτερικού, στον Συνασπισμό και κατόπιν στον ΣΥΡΙΖΑ. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Γιαννιτσών συγκεντρώνοντας υψηλό ποσοστό κοντά στο 22% και συχνά αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Εποχή» και στο commonality.gr, ΜΜΕ τα οποία εκφράζουν απόψεις της Ομπρέλας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή