Δύο σοβαρά προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου ενόψει των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το πρώτο είναι η άρνηση δεκάδων αυτοδιοικητικών με κεντροαριστερή προέλευση να εμφανιστούν ως «κομματικοί» υποψήφιοί της. Για τον λόγο αυτό, πολλοί έχουν διαμηνύσει ότι δεν επιθυμούν να ανακοινωθούν τα ονόματά τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το άλλο εξίσου σοβαρό ζήτημα είναι πως σε πολλούς δήμους της χώρας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να σχηματίσει νικηφόρα ψηφοδέλτια, παρατηρείται το φαινόμενο της «αυτομόλησης» αριστερών πολιτευτών της Αυτοδιοίκησης σε κεντροδεξιούς συνδυασμούς, γιατί εκεί έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγούν στα νέα δημοτικά συμβούλια.

Ήδη μία τέτοια περίπτωση έχουμε στον Κορυδαλλό, όπου πρώην αποσπασμένη στο γραφείο του Γ. Ραγκούση και δραστήριο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή κατεβαίνει υποψήφια με τον συνδυασμό του «δεξιού», όπως τον χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Χουρσαλά.

Αν αυτό το φαινόμενο εξαπλωθεί και στις Περιφέρειες, στο τέλος οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι δεν θα ξέρουν ποιον ΣΥΡΙΖΑίο να συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους.