Στην πρώτη επίσημη ομιλία του σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στη γενική συνέλευση του ΣΕΠΕ, μίλησε για την Ελλάδα πριν το gov.gr και την Ελλάδα μετά, καθώς «προηγουμένως κινούμασταν σε αχαρτογράφητα νερά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας ακόμη, προκειμένου να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, και οι εταιρείες του κλάδου διαθέτουν άριστο δυναμικό, μέσα και υποδομές, ώστε να συμβάλλουν σε αυτόν. Το ελληνικό Δημόσιο μετασχηματίζεται, ο ιδιωτικός τομέας είναι αρωγός και όλοι μαζί σταθερά δημιουργούμε την Ελλάδα του μέλλοντος».

 Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ήταν εξαιρετική πρόκληση, η πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η πρόσκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί διαδέχομαι έναν αντικειμενικά επιτυχημένο υπουργό, τον Κυριάκο Πιερρακάκη».
   
Όπως είπε χαρακτηριστικά «στο παρελθόν πελαγοδρομούσαμε σε αχαρτογράφητα νερά, μέχρι που ο Κυριάκος, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του στο υπουργείο, δημιούργησαν την ψηφιακή Ελλάδα και έβαλαν τα πράγματα σε μια σειρά. Διανύουμε την εποχή της ωριμότητας. Αξιοποιώντας του πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του νέου ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά και τεχνολογικά εργαλεία, θα προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά προς την ψηφιακή εποχή».

 Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι «υπάρχουν κρίσιμοι τομείς, όπως η κυβερνοασφάλεια, τα ανοιχτά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στη δημόσια διοίκηση, η ψηφιακή προσβασιμότητα όπου θα πρέπει να δρομολογηθούν σημαντικά τεχνολογικά έργα, με ρεαλιστικούς όρους και με ζητούμενο να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τη ζωή πολιτών και επιχειρήσεων. Είναι η στιγμή να αντιληφθούμε ότι χρειάζεται να ανταποκριθούμε σε μία εθνική αποστολή: να συνεχίσουμε την ψηφιοποίηση της χώρας. Να εδραιώσουμε μια νέα Ελλάδα η οποία δεν ταλαιπωρεί, αλλά εντελώς αντίθετα κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών της, αλλά και των ευρωπαίων εταίρων της».