Το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας (26/06) από τον Παύλο Μαρινάκη.

Νωρίτερα ( 13:00) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και η παράδοση-παραλαβή από τον Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» την απόφασή του για να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης άφησε ισχυρό «αποτύπωμα» στην προσπάθεια για μετάβαση της χώρας στην digital εποχή. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πλέον θα έρθει αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση, αυτή τη φορά σχετικά με την Παιδεία και τα καυτά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Παπαστεργίου

Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης; Ο δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου (με σημαντικό και πρωτοποριακό έργο στην πόλη) φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο. Ενδέχεται μάλιστα να πλαισιωθεί από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στο υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να παραμείνει η Λίνα Μενδώνη, ενώ ο Χρίστος Δήμας (πρώην υφυπουργός ¨Ερευνας και Τενχολογίας) ενδέχεται να αναλάβει υφυπουργός.