Μετά το ντύσιμο της Τζώρτζια Κεφαλά τη Δευτέρα στη Βουλή, που έφερε την αντίδραση του Θάνου Τζήμερου, επέλεξε ένα μαύρο σύνολο και ζώνη με νεκροκεφαλή, αλλά δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει εκείνους που έκριναν τη σοβαρότητά της με βάση το ντύσιμό της: «Αν τα κίτρινα μαλλιά ή το ντεκολτέ αφαιρούν σοβαρότητα το αφήνω στα μυαλά σας». 

Προηγουμένως, ο Θάνος Τζήμερος είχε γράψει το εξής: «Η απορία είναι γενικότερη: μια γυναίκα που θέλει να την εκτιμούν για την προσωπικότητά της, το πνεύμα της, την καλλιέργειά της γιατί βγάζει το μισό (ή και παραπάνω) στήθος σε κοινή θέα; Τι ακριβώς θέλει να εκφράσει; Σε ποιους απευθύνεται;»

Με δηλώσεις της στο MEGA, πάντως, η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας αποκάλυψε πως οι δυο τους αντάλλαξαν μηνύματα στα οποία μάλιστα ειπώθηκαν πράγματα που θα ήθελε να θέσει στη Βουλή: «Είχαμε έντονη μηνυματογραφία μετά. Ειπώθηκαν πράγματα που θα ήθελα να τα θέσω στη Βουλή εγώ. Εγώ ήμουν ευγενέστατη, αλλά τα μηνύματά του ήταν πολύ επιθετικά».

«Φυσικά, ουδεμία προσωπική ανταλλαγή μηνυμάτων είχα με τα νεοορκισθέντα παραδείσια πτηνά. Και τα τρία tweets που χαλάλισα, πολύ τους ήταν», σημείωσε με νέα ανάρτηση ο Τζήμερος.

Η Κεφαλά, πάντως, που έγινε θέμα συζήτησης για τα ενδυματολογικά της, έκανε δήλωση την Τρίτη και για τους Σπαρτιάτες και την είσοδο στη Βουλή: «Αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο θέλει να προχωρήσει πιο δυναμικά. Δεν συμφωνώ με όλες τις θέσεις. Μπορώ να πω ότι διαφωνώ με τις περισσότερες».


Σε ό,τι αφορά τον Σπύρο Μπιμπίλα, έδωσε τη δεύτερη μέρα το «παρών» με γαλάζιο πουκάμισο. Θέλησε να βάλει ένα τέλος στην κριτική που δέχτηκε για το εκκεντρικό πουκάμισο με τα παπαγαλάκια που φόρεσε για να ορκιστεί ως βουλευτής.

«Να ασχολείστε με πιο σοβαρά πράγματα σαν την ανεργία. Τα ρούχα είναι προσωπική επιλογή του καθενός», σχολίασε ο ίδιος. Είχε απαντήσει πως «τα παπαγαλάκια που φορούσα στη Βουλή είχαν συμβολικό χαρακτήρα. Ζω με πολλούς παπαγάλους και ήθελα να δείξω ότι η Πλεύση θα πολεμήσει και για τα δικαιώματα των Ζώων». 

«Ο Σπύρος απάντησε για τα παπαγαλάκια. Είναι φιλόζωος όπως και η Πλεύση που θα πολεμήσει για όλα τα ζώα», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας. Η ίδια την Τρίτη επέλεξε ένα λευκό σακάκι σε αυστηρή γραμμή και ο σύντροφός της, που τη Δευτέρα εμφανίστηκε με γιλέκο και κοντομάνικο πουκάμισο, την Τρίτη επέλεξε ένα γκρι κλασικό πουκάμισο.

Σε ό,τι αφορά βουλευτές άλλων κομμάτων, σε λευκούς τόνους κινήθηκαν οι Ντόρα Μπακογιάννη και Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ μαύρη μπλούζα και λευκό παντελόνι επέλεξε η Έφη Αχτσιόγλου, που είχε στήσει πηγαδάκι με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νάσο Ηλιόπουλο. Επίσης, ξεχώριζε μέσα στο εμπριμέ γαλάζιο φόρεμα η Σοφία Ζαχαράκη ενώ και η Νίκη Κεραμέως έκανε τη διαφορά με την κίτρινη τουνίκ.

Η ορκωμοσία των 300 με τη ματιά του twitter


Η ορκωμοσία, πάντως, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με δεκάδες καρέ του φωτογραφικού φακού να δίνουν «τροφή» στους χρήστες του twitter. Δεκάδες ήταν τα τιτιβίσματα και για τις στιλιστικές επιλογές των νέων βουλευτών.

Το twitter δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την επιλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου να κάτσει στα «ορεινά» της Βουλής: «Αυτόν γιατί δεν τον κάνετε παρέα;»

Κι ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ούτε την Τρίτη άλλαξε θέση, επιλέγοντας τα πίσω πίσω έδρανα, ο Αλέξης Τσίπρας μετακόμισε. Τη Δευτέρα κάθισε στα δεξιά της Όλγας Γεροβασίλη στην ορκωμοσία. Στη  συνεδρίαση της Τρίτης εμφανίστηκε εξ αριστερών, δίπλα στον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η μετατόπισή του από τα δεξιά στα αριστερά ειπώθηκε ότι είχε να κάνει με την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου ως επικεφαλής της ΚΟ και ο οποίος επομένως έπρεπε να πάρει τη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Η είσοδος με ισχυρούς συμβολισμούς


Η εικόνα της ορκωμοσίας της Δευτέρας, πάντως, ήταν αυτή του Γιώργου Σταμάτη με τα πρόσωπα που επέλεξε να τον συνοδεύσουν. Δύο κυρίες με προβλήματα όρασης και ένας σκύλος οδηγός, ο πρώτος που μπήκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, την επιλογή του αυτήν επικρότησε και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι με ανάρτησή της, λέγοντας πως έτσι έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα.