Πόλεμος με το «καλημέρα» στη νέα Βουλή, με το ζήτημα της χωροταξίας ειδικότερα ως προς το πού θα καθίσουν οι «Σπαρτιάτες» να λαμβάνει διαστάσεις.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια των αντιδράσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ορκομωσία της Βουλής, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για τη μεταφορά των θέσεων των βουλευτών των «Σπαρτιατών».

Στην επιστολή αυτή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος υποστηρίζει ότι είναι «απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζοντας μάλιστα πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο κ. Φάμελλος υπογραμμίζει ότι θεωρούν απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» στα έδρανα της Αριστεράς στη Βουλή.

«Είναι κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.



Τι απαντούν οι «Σπαρτιάτες» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν θέση

Οι «Σπαρτιάτες», από την πλευρά τους, έδωσαν τη δική τους απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ και στο αίτημα να «φύγουν» από τα ορισθέντα έδρανα.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live News», κορυφαίο στέλεχος των «Σπαρτιατών» ανέφερε με ισχυρή δόση ειρωνείας:

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, έχει λύσει και τα δικά του προβλήματα, πλέον ασχολείται με το χωροταξικό. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πού θα κάτσουμε, εμάς μας έστειλε ο λαός στη Βουλή για να κάνουμε δουλειά».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι «Σπαρτιάτες» διεκδικούσαν θέση στα έδρανα της πρώτης σειράς, αίτημα που απορρίφθηκε από τον Κώστα Τασούλα. Στην πρώτη γραμμή άλλωστε έχουν έδρανα μόνο τα πρώτα τέσσερα κόμματα: η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Τι αναφέρουν πηγές της Βουλής

Οι θέσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων παραμένουν ως έχουν. Αυτό αναφέρουν πηγές της προεδρίας της Βουλής, επισημαίνοντας ότι το πώς θα καθίσουν οι βουλευτές δεν είναι θέμα δεοντολογίας και κανονισμού.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν επίσης ότι σε συνάντηση που είχε προηγηθεί με την Όλγα Γεροβασίλη το μόνο αίτημα που κατέθεσε ήταν να μην πολυδιασπαστεί η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (03/07) ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην προεδρία της Βουλής με αφορμή  την τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών πάνω από τα έδρανα που κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Φάμελλος υποστηρίζει ότι είναι «απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζοντας μάλιστα πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ακόμη υπογραμμίζει ότι θεωρούν απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» στα έδρανα της Αριστεράς στη Βουλή. «Είναι κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.