Λύθηκε το χωροταξικό ζήτημα στη Βουλή, όπως είχαμε δημοσιεύσει στα parapolitika.gr, δηλαδή σε ποια έδρανα θα καθίσουν τα κόμματα, και μάλιστα με αίσιο αποτέλεσμα. Όπως παρατηρούμε τα ακροδεξιά κόμματα δεν κάθισαν στα παραδοσιακά άκρα των εδράνων, αλλά στα κεντροαριστερά.

Η Κ.Ο. της ΝΔ κατέλαβε ήδη όλα τα δεξιά έδρανα της Βουλής, όπως βλέπουμε από τη θέση του προεδρείου. Μάλιστα οι γαλάζιοι βουλευτές ήδη διάλεξαν τις θέσεις τους και τα γούρια τους, καθότι ο καθείς έχει και τις προκαταλήψεις του.

Πού κάθονται Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας Νίκη και Σπαρτιάτες

Το θέμα είναι πως δίπλα στη ΝΔ κάθεται τελικά η Ελληνική Λύση και η ομάδα του Κυριάκου Βελόπουλου και όχι οι Σπαρτιάτες. Αυτό αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με τον Κ. Τασούλα και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.
 

Δίπλα από την Ελληνική Λύση κάθισαν οι βουλευτές της Νίκης και ακριβώς στο διπλανό κομμάτι των ορεινών εδράνων πήραν τις θέσεις τους οι Σπαρτιάτες, εκεί όπου καθόταν κατά την προηγούμενη περίοδο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25.

Επίσης, στα λεγόμενα «ορεινά» και πίσω από τους βουλευτές του ΚΚΕ, τοποθετήθηκε η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ στο κεντρικό τμήμα –ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και την Ελληνική Λύση, η οποία διατήρησε τα έδρανα που διέθετε και την προηγούμενη τετραετία- κάθονται τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νίκης.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, καταλαμβάνουν ακριβώς τα έδρανα που κατείχαν και στο παρελθόν, δηλαδή μπροστά και δεξιά του προεδρείου η ΝΔ, και κατά σειρά προς τα αριστερά το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Μια σειρά βουλευτών της ΝΔ πήραν θέσεις στα έδρανα πάνω από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στα οποία κάθεται για πρώτη φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τα γραφεία

Σήμερα οι ΚΟ των νέων κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή θα ενημερωθούν για τα γραφεία όπου θα φιλοξενηθούν για τα επόμενα 4 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη δίνεται στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά θα εγκατασταθεί ο Αλέξης Τσίπρας. 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τη θέση του Ι. Μπούγα, γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ και πλέον υπουργού, θα αναλάβει ο Σταύρος Καλαφάτης, πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, έναν ρόλο που έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν και γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντα και τις απαιτήσεις.