Στα… κεραμίδια έχουν ανέβει από προχθές όσα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακόμη το κουράγιο να διαμαρτυρηθούν για την προσπάθεια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να… ιδιωτικοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Βοήθειά μας…

Πρώτο βήμα του πρωθυπουργού, ισχυρίζονται εκείνα τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, σε συνέργειες με την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκείνο το οποίο εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας απέκρυψαν και προσπάθησαν να μην ανασύρουμε από τα προσωπικά μας αρχεία είναι αυτό το οποίο περιλαμβάνεται στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για τις… ένδοξες ημέρες των πάλαι ποτέ κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Γράφουν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ:

“Αυτές οι ‘’καινοτόμες ιδέες‘’ που αφορούν το ΕΚΑΒ, ξεκίνησαν το 2016 με τον Νόμο 4368/16, Άρθρο 78 που ψηφίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προέβλεπε:

‘Στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή που το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται:

α) προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος

β) προσωπικό των ΟΤΑ να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτού, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις. Το ως άνω προσωπικό πρέπει να διαθέτει επαγγελματική άδεια οδήγησης και να έχει εκπαιδευτεί ταχύρρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκπαίδευση της προηγούμενης παραγράφου θα ρυθμίζονται με εγκύκλιο του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Π.Σ. και τους αντίστοιχους ΟΤΑ.

Είπατε κάτι;