Ο απολογισμός του αποτελέσματος των εκλογών την περασμένη Κυριακή στην Κουμουνδούρου, ως το πλήρωμα του χρόνου για έναν προαναγγελθέντα θάνατο, κατέστησε απαραίτητες τις αλλαγές ενόψει των ευρωεκλογών και λοιπών εκλογικών μαχών για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε στην εκπομπή «Live News» του MEGA ο Νίκος Παππάς. 

«Έγιναν λάθη κι από τη δική μας πλευρά, που θα αξιολογηθούν και θα πάμε μπροστά. Ο κύκλος των εκλογικών μαχών δεν κλείνει, μάλλον ανοίγει τώρα που έχουμε μπροστά μας τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές» είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς.

Στη συνέχεια σημείωσε πως οι όποιες ενέργειες θα δρομολογηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχουν χαρακτηριστικά εξωστρέφειας καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «η εσωτερική μας συζήτηση πρέπει να γίνει με το βλέμμα προς τα έξω».

Και συμπλήρωσε ο κ. Παππάς: «Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος περιμένει μερικά ξεκάθαρα μηνύματα από εμάς. Η πυξίδα μας είναι το μήνυμα που θα στείλουμε στην κοινωνία την επομένη».

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε: «Οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε πρέπει να είναι στην ουσία τους να είναι επανιδρυτικές. Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να παρθούν πρωτοβουλίες ρηξικέλευθες».

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ο Νίκος Παππάς: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλά να δώσει και στην Αριστερά και στο κόμμα μας, αλλά και στην Ελλάδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως το κόμμα της προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς που έχει να πει κάτι για το ευοίωνο μέλλον», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


«Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις περιφερειακές εκλογές»

Σε ερώτηση πότε τοποθετείται στον ΣΥΡΙΖΑ ο χρονικός ορίζοντας των εξελίξεων, απάντησε ο Νίκος Παππάς: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι σαφές αυτό».

Σχετικά με την επόμενη τετραετία της ΝΔ τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι διαφορετική, καθώς θα γίνει μέσα σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικών περιορισμών.

Σε επίπεδο αυτοκριτικής του κόμματός του, ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Πρόσωπα-βαρίδια μέσα στο κόμμα δεν υπάρχουν, κάθε πρόσωπο έχει ρόλο ξεχωριστό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να διαμορφώσει όρους συνάντησης πολλών ιστορικών ρευμάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι de facto η συγκολλητική ουσία στο κόμμα μας, γιατί έχει τα χαρακτηριστικά ιδρυτή και στο πρόσωπό του συγκεντρώνει στοιχεία ισορροπίας».