Δίνουν και παίρνουν τα ονόματα που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα ορκιστεί είτε τη Δευτέρα το βράδυ είτε την Τρίτη το πρωί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει προεργασία ως προς το ποιοι θα κυβερνήσουν τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά και την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού. 
Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παραλάβει από τον απερχόμενο υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά και αναμένεται να ξεκινήσει τα «περιβόητα» τηλεφωνήματα προς τους νέους υπουργούς και κυρίως σε αυτούς που δεν έγιναν ακόμη, που θα συγκροτήσουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, στο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί υπουργός ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη θέση του Νίκου Δένδια. Αναπληρώτρια υπουργός αναμένεται να είναι η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και υφυπουργοί ο Γιώργος Κώτσηρας και ο Κώστας Φραγκογιάννης. 

Όσον αφορά το υπουργείο Άμυνας, υπουργός θα μπει ο Νίκος Δένδιας με υφυπουργούς τους Νίκο Χαρδαλιά και Χρήστο Δερμεντζόπουλο.