Ασφαλή πλειοψηφία με 158 κοινοβουλευτικές έδρες εξασφάλισε η Νέα Δημοκρατία, όπως προέκυψε από την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση διεξήχθη με το σύστημα της απλής αναλογικής, που προβλέπει μπόνους για το πρώτο κόμμα, ωστόσο πέραν από τους υποψηφίους που προστίθενται στην ΚΟ του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι αν και ορκίστηκαν στη Βουλή μιας ημέρας, λόγω καραμπόλας σε αυτές τις εκλογές δεν πέτυχαν την εκ νέου εκλογή τους.

Συγκεκριμένα, δύο έδρες σε σχέση με τα αποτελέσματα του Μαΐου χάνει η Νέα Δημοκρατία από την εκλογική περιφέρεια του Βορείου Τομέα των Αθηνών. Από την καραμπόλα στη συγκεκριμένη περιφέρεια του Λεκανοπεδίου μένουν εκτός Κοινοβουλίου ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που βρέθηκε στην όγδοη θέση στην κατάταξη με 26.501 ψήφους και η Άρια Αγάτσα, η οποία είχε συγκεντρώσει 14.123 σταυρούς. Δύο έδρες χάνει επίσης το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, όπου τον Μάιο είχαν εκλεγεί εννέα βουλευτές, με τον Τάσο Γαϊτάνη, ο οποίος κατετάγη 10ος ανάμεσα στους συνυποψηφίους του και την Ιωάννα Γκελεστάθη να μην επιτυγχάνουν την εκλογή τους στη Βουλή για τη νέα κυβερνητική περίοδο.

Εκτός Βουλής θα βρεθούν ακόμα οι υποψήφιες στην Ανατολική Αττική Βάσω Κόλλια και Κατερίνα Κατσανδρή, όπως και ο Δημήτρης Βενιέρης-Βελόπουλος στην Α' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρήσει την έδρα στην εν λόγω περιφέρεια, όπου είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ.