Με ομιλία στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε εδώ και δίνουμε τη μάχη, με τα δικά μας όπλα, τις αξίες και τις αρχές μας, την αφοσίωση μας στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία, στην ισότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να δίνει μάχες και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

«Το κάναμε πάντα, όσους διωγμούς, όση συκοφαντία, όση καταστολή κι αν σήμαινε αυτό. Το κάνουμε και σήμερα. Και θα το κάνουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αυτής της αναμέτρησης», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της εκλογικής μάχης της Κυριακής που -όπως είπε- είναι όχι επαναληπτικές αλλά καινούριες εκλογές.

«Είμαστε με την ανθρωπιά και όχι με τη βαρβαρότητα»

«Το δικό μας όραμα είναι το όραμα μιας χώρας και μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Μιας χώρας και μιας κοινωνίας στην οποία όλοι οι άνθρωποι και όλες οι ζωές θα μετρούν το ίδιο.

Μιας χώρας που οι ορίζοντες του καθενός και της καθεμιάς δεν θα καθορίζονται κατά τη γέννηση του. Είμαστε με την ανθρωπιά και όχι με τη βαρβαρότητα.

Και στέκεται το σχέδιό μας απέναντι στο το πρόγραμμα της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών», είπε και άσκησε κριτική στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ που συνδέει την ευημερία της κοινωνίας με την αύξηση των κερδών για τους λίγους, ενώ επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κρυφή ατζέντα.

Tsipras_Omilia_Thessaloniki_2
Tsipras_Omilia_Thessaloniki_1

«Το ΕΣΥ θα το πάρει υπό τον έλεγχό του ο κ. Μητσοτάκης όπως πήρε και την ΕΥΠ. Και ήρθε ο βουλευτής του και είπε τα σχέδια που έχουν.

Το πραγματικό τους πρόγραμμα συνοψίζεται στο “Και αν δεν έχεις λεφτά… λυπόμαστε πολύ”. Αυτός είναι ο πυρήνας της ιδεολογίας τους, μην έχετε αμφιβολίες.

Δεν έτυχαν οι εκατόμβες της πανδημίας. Δεν έτυχαν τα Τέμπη.

Αυτή η ιδεολογία όμως, που μετράει ακόμα και τις ανθρώπινες ζωές με κέρδη και ζημιές, μας οδηγεί σε μια κοινωνία βαρβαρότητας.

Και στο δίλλημα ανθρωπιά ή βαρβαρότητα εμείς έχουμε αποφασίσει σε ποιο μέρος είμαστε.

Είμαστε με την ανθρωπιά και όχι με τη βαρβαρότητα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tsipras_Omilia_Thessaloniki_3
Tsipras_Omilia_Thessaloniki_4


«Αυτή είναι θεμελιώδης διαφορά μας με τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτοί μιλάνε για κόστη και ζημιές. Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Και δε λογαριάζουμε χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, ηλικία, φύλο, οικονομική δυνατότητα.

Γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι», κάνοντας αναφορά στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

«Όσο κι αν προσπαθούν να στερήσουν το οξυγόνο της δημοκρατίας, εμείς θα αναπνέουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος» είπε, προσθέτοντας: «Οι διαφορές μας με τον πολιτικό μας αντίπαλο είναι αξιακές, αλλά δεν κινούνται μόνο στη σφαίρα των ιδεών. Αποτυπώνονται σε κάθε όψη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Στις εργασιακές σχέσεις, το οκτάωρο, τα εργασιακά δικαιώματα.

Στην υγεία, την παιδεία, την ενέργεια, το νερό, την πρώτη κατοικία», συμπλήρωσε κάνοντας αναφορά στα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, ενώ έθεσε ως στόχο «να γίνουμε Ευρώπη τα επόμενα χρόνια σε σχέση με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών στη χώρα».

Tsipras_Omilia_Thessaloniki_5
Tsipras_Omilia_Thessaloniki_6

«Δεν θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα»

«Για να αντιστραφεί αυτή η καθοδική πορεία απόκλισης από τον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, απαιτείται ένα νέο εθνικό σχέδιο στήριξης των κοινωνικών υποδομών και ισχυρών δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.

Και αυτό το σχέδιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας αναφορά στα βασικά σημεία του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα, δεν θα μας πείσουν οι Έλληνες τραμπιστές ότι η μείωση των έμμεσων φόρων είναι εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων» είπε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται τόλμη για να τα βάλεις τα μεγάλα συμφέροντα.

«Αυτό το πρόγραμμα αντιπαραθέτουμε απέναντι στο πρόγραμμα με αέρα κοπανιστό του κ. Μητσοτάκη που όσα υπόσχεται ούτε τα έχει κοστολογήσει ούτε τα έφερε στην ευρωπαϊκή επιτροπή», τόνισε.

Tsipras_Omilia_Thessaloniki_9
Tsipras_Omilia_Thessaloniki_8

«Εμείς με την πατρίδα δεν παίζουμε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια επιτέθηκε στη ΝΔ, καθώς όπως είπε «με fake news και την υπεροπλία της στα ΜΜΕ έκανε το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει. Επέλεξε το “στρίβειν διά της Θράκης”.

Επιστράτευσε το θράσος, το ψέμα, την εθνοκαπηλία και την ΕΥΠ, για να βυθίσει τη χώρα στα θολά νερά του διχασμού. Και δε δίστασαν να μας γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές διχασμού.

Αυτή είναι η ΝΔ του 2023; Ή μήπως η ΕΡΕ της δεκαετίας του 50;».

«Έφτασε στο τελευταίο σκαλί του διχασμού στέλνοντας την κ. Μπακογιάννη στη Θράκη για να απειλήσει τους φτωχούς ανθρώπους της μειονότητας, δείχνοντας έτσι το πραγματικό τους πρόσωπο γιατί αυτό δεν ήταν μήνυμα μόνο προς τη μειονότητα αλλά προς κάθε πολίτη.

Θέλω και εμείς να στείλουμε ένα μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη», είπε και πρόσθεσε ότι «εμείς με την πατρίδα δεν παίζουμε».

Tsipras_Omilia_Thessaloniki_7
Tsipras_Omilia_Thessaloniki_10


«Δεν βάζουμε μπροστά το πολιτικό κόστος»

«Εμείς δε βάζουμε μπροστά το πολιτικό κόστος, αλλά τη πατριωτική ευθύνη. Και το αποδείξαμε στη διαδρομή μας. Όταν παλεύαμε με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης,

Όταν απελευθερώναμε την πατρίδα από τα μνημόνια. Τότε που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι φώναζαν “Βάστα Σόιμπλε” και “Γερούν Γερά”.

Αλλά και όταν εδραιώναμε την ειρήνη στα Βαλκάνια και την ασφάλεια στα βόρεια σύνορά μας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε που οι “Γερά Γερούν” φόρεσαν χλαμύδες και έτρεχαν στα συλλαλητήρια αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή» ανέφερε.

«Μια συμφωνία για την οποία μας κατηγόρησαν ως προδότες, που όταν έγιναν κυβέρνηση την τίμησαν», πρόσθεσε κατηγορώντας τη ΝΔ για πατριδοκαπηλεία. 

Tsipras_Omilia_Thessaloniki_14
Tsipras_Omilia_Thessaloniki_13


«Το δεύτερο μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι και με τη Δημοκρατία δεν παίζουμε κ. Μπακογιάννη και κ. Μητσοτάκη» σημείωσε και πρόσθεσε: 

«Αν λοιπόν στόχος σας ήταν να εκφοβίσετε, να τρομοκρατήσετε, σήμερα τη μειονότητα, αλλά αύριο τους εργαζόμενους, τους νοσηλευτές, τους εκπαιδευτικούς, τους ντελιβεράδες, τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, τις νέες και τους νέους, και κάθε πολίτη, κάθε κοινωνική ομάδα που θα αντιστέκεται, Η απάντησή μας είναι : Θα είμαστε εδώ, όρθιοι και δυνατοί για να σταθούμε δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα που εσείς θα βάζετε στο στόχαστρο».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: 

Ομιλία στην Πλατεία Συντάγματος

Επιμείναμε πολύ σε αυτές τις εκλογές να αντιπαρατεθούν προγράμματα ώστε να μπορέσουν να συγκρίνουν οι πολίτες. Αντιθέτως, ο πολιτικός μας αντίπαλος, η ΝΔ, σχεδίασε μια τοξική στρατηγική, επενδύοντας στα fake news, αποπροσανατολίζοντας συνεχώς από τα πραγματικά επίδικα. Και μη διστάζοντας να ρίξει στην εκλογική αρένα ακόμη και ευαίσθητα εθνικά θέματα. #ΤώραΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΔίκαιηΚοινωνία #torasyriza

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023