«Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Β΄ Αθηνών με τη ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Είπε πως τη ΝΔ ενδιαφέρει να υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα και κάλεσε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με το οικονομικό νομοσχέδιο που δεσμεύεται ότι θα φέρει η νέα κυβέρνηση: Αυτός είναι και ο λόγος που σε διάφορες προεκλογικές συζητήσεις όταν τίθετο θέμα εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ μέσα μου αγανακτούσα διότι ξέρω ότι εμείς όχι έχουμε πρόγραμμα αλλά έχουμε κάνει σχετική προετοιμασία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα για να εφαρμοστεί και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις.

Τι δεσμεύσεις θα έχει αυτό το νομοσχέδιο: Οι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματός μας που σχετίζονται με θέματα άμεσης εφαρμογής και με υποχρεώσεις που ξεκινάνε από 01/01/24. Υπάρχουν μέτρα που σχετίζονται με τους δημοσίους υπαλλήλους, άλλα μέτρα τα οποία έχουν ένα φορολογικό χαρακτήρα αλλά όλα αυτά έχουν μια κλιμάκωση. Πχ στις συντάξεις δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να γίνει τώρα το καλοκαίρι μια ρύθμιση, πρέπει να γίνει στο τέλος της χρονιάς όταν θα έχει διαμορφωθεί το ποσοστό της αύξησης του ΑΕΠ και το πόσο θα κλείσει ο πληθωρισμός διότι έτσι προσδιορίζεται η αύξηση των συντάξεων. Άρα τότε θα έρθει για τις συντάξεις άλλα θα έρθουν νωρίτερα

Αναφορικά με την προαναγγελία του κ. Μητσοτάκη για το κοινωνικό επίδομα παραμονές Χριστουγέννων στους συνταξιούχους και τους αδύναμους: Αυτό σχετίζεται με το πώς θα προχωρήσει η οικονομία τους επόμενους μήνες και ο προϋπολογισμός αλλά η εκτίμηση μας είναι ότι όπως εξελίσσονται τα έσοδα ως αυτή τη στιγμή θα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες για να εφαρμόσουμε μια ακόμα χρονιά τέτοιου είδους μέτρα τα οποία θα είναι κατά κάποιο τρόπο ενισχυτικά έως ένα βαθμό για τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αναφορικά με την πρόταση του κ. Ο. Ηλιόπουλου για την ετήσια αξιολόγηση των γιατρών: Η αξιολόγηση είναι κάτι το οποίο συμβαίνει παντού στον κόσμο αφορά όλους μας. Εγώ αξιολογούμαι από τους πολίτες, ένας ελεύθερος επαγγελματίας αξιολογείται από τους ανθρώπους που έρχεται σε επαφή κοκ, αυτό συμβαίνει και με τη δημόσια διοίκηση διεθνώς. Η αξιολόγηση είναι βασικό θέμα για τη ΝΔ και είναι οριζόντια. Αν παρακολουθήσετε συζητήσεις μαζί τους δεν βγάζετε άκρη. Δηλαδή όταν λεω αυτά τα οποία είπα για την αξιολόγηση μου λένε «μα τι μας λέτε ξεκινήσατε εσείς αξιολόγηση στην παιδεία; Την είχαμε κάνει εμείς», το πώς την είχαν κάνει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Όταν πάμε να κάνουμε οτιδήποτε σχετίζεται με αξιολόγηση τους βρίσκεις απέναντι και προφανώς τώρα ο κ. Ηλιόπουλος ερχόμενος από την Αμερική είπε αυτά τα οποία ήρθε και αύριο-μεθαύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στα γνωστά του τροπάρια. Εκτός και αν το μήνυμα των εκλογών λειτουργήσει με ένα τρόπου που θα είναι ένα μήνυμα για τους ίδιους. Απομένει να το δούμε. Δεν είναι καμιά φιλοσοφία, είναι κάποια πράγματα τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους ίδιους τους κανόνες της ζωής μας δηλαδή δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνονται και να μην ελέγχονται, να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν γιατί μην ξεχνάμε ότι πάνω από εμάς είναι οι ίδιοι οι έλληνες πολίτες οι οποίοι θέλουν να κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα: Εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στον τόπο και επομένως μια ισχυρή εντολή στη ΝΔ γιατί δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση μετά ιδιαίτερα την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη ότι δεν συνεργάζεται μαζί μας ακόμα και αν έχουμε 149 βουλευτές. Αυτό το λέμε κάθε μέρα στους ψηφοφόρους της ΝΔ και στους δυνάμει ψηφοφόρους μας να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές και από την άλλη για τα μικρά κόμματα το τι θα συμβεί δεν θα το μάθουμε ακριβώς ούτε από τα exit polls διότι είναι τέτοια τα ποσοστά τους και τέτοια τα περιθώρια λάθους που υπάρχουν στις δημοσκοπήσεις που θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω για να δούμε τι θα γίνει.

Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και δεύτερον ότι είναι πολύ εύκολο ορισμένοι να κάνουν ένα πολιτικό εμπόριο με την πατρίδα ή τη θρησκεία. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι λιγότερο πατριώτες ή λιγότερο θρησκευόμενοι από εμάς στη ΝΔ αλλά δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μονοπωλεί την ευαισθησία για την πατρίδα και τη θρησκεία.