Καρφίτσα δεν έπεφτε στην γεμάτη αίθουσα στη Βέροια, που πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη υποψήφιου βουλευτήυ της ΝΔ. Κοντά του βρέθηκαν για να προλογίσουν την εκδήλωση του, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης.

Στην ομιλία του ο Λ. Τσαβδαρίδης ευχαρίστησε τους Ημαθιώτες λέγοντας ότι αποτελούν τον σοφό και δίκαιο κριτή της Ν.Δ., βοηθώντας την, μαζί με εκατομμύρια ακόμη Έλληνες, να βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Αναφερόμενος στον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, πρώην Βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο Βουλευτή Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλο τον χαρακτήρισε «έναν άξιο και στιβαρό μαχητή της πατρίδας με μεγάλη γνώση επί του πεδίου αλλά και πολλαπλές διπλωματικές και επικοινωνιακές ικανότητες. Έναν Υπουργό που συνέδεσε το όνομά του με την τεράστια ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων με τα πιο σύγχρονα όπλα σε στεριά, θάλασσα και αέρα αλλά και έναν πολιτικό ηγήτορα που αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο το αξιόμαχο αλλά και την δέσμευσή του στρατεύματος να προστατεύσει την εθνική μας κυριαρχία με αυτοθυσία».

Ο Λ. Τσαβδαρίδης όμως διατηρεί στενή φιλία με τον εκ νέου υποψήφιο Βουλευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, -που σε κάθε του σημαντική εκδήλωση του Βεροιώτη δίνει το παρών- , χαρακτηρίζοντάς τον «έναν λαμπρό καθηγητή πανεπιστημίου με βαθιά γνώση της διεθνούς πολιτικής, έναν ατρόμητο υπερασπιστή των συμφερόντων της πατρίδας μας σε όλα τα διεθνή φόρα αλλά και έναν εμπνευσμένο πολιτικό άνδρα, με καθαρό όσο και δυναμικό λόγο, που κοσμεί την παράταξή μας τόσο στη Βουλή όσο και στη δημόσια σφαίρα.»

Οι προσκεκλημένοι του βουλευτή Ημαθίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε για την εθνική ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και ο Δημήτρης Καιρίδης για την διπλωματία ενώ την εκδήλωση συντόνισε η μεγάλη κόρη του βουλευτή, του Θώμη Τσαβδαρίδη που σπουδάσει νομική.