«Είμαστε σε πόλεμο με τα προβλήματα των πολιτών, αντίπαλός μας δεν είναι η αντιπολίτευση. Η Ελλάδα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς, περισσότερη ψηφιοποίηση, καλύτερο ΕΣΥ και ένα πιο ποιοτικό σχολείο και πανεπιστήμιο. Οι μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα, μπορούν να υλοποιηθούν από έναν αξιόπιστο πρωθυπουργό χωρίς εξαρτήσεις, αλλά κάνοντας γενναίες ρήξεις με παρωχημένες συντεχνιακές λογικές, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκέρτσος επέμεινε πως δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν στηρίζει εμπράκτως τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Για την υπόθεση των δύο υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βουλευτές του εξακολουθούν να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι».

Μάλιστα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για τη φωτογραφία που δείχνει τον κ. Ζεϊμπέκ σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας κάτω από πανό που έγραφε «τουρκική μειονότητα», διερωτώμενος εάν οι κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ στην επόμενη Βουλή θα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο τουρκικό προξενείο.

Έπειτα, ερωτηθείς για την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Κατραντζή από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, ο Άκης Σκέρτσος επέμεινε πως πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις και επανέλαβε πως οι παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου έγιναν μόνον υπέρ των δύο υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια συμψηφισμού.

Σε ό,τι αφορά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, o εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και η ένδεια προγραμματικού θετικού λόγου τον εξωθούν να στοχοποιεί τη χώρα μας. Μετά την πανδημία Μητσοτάκη και τον πόλεμο Μητσοτάκη τώρα επιχειρεί να μας πείσει και ότι υπάρχει ναυάγιο Μητσοτάκη. Ας το πει ξεκάθαρα: επιρρίπτει ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση; Η στάση του δείχνει πόσο ρηχή είναι η αυτοκριτική, που έκανε μετά την ήττα του».

Τέλος, όσον αφορά στην ονοματολογία που κυκλοφορεί για το επόμενο Υπουργικό Συμβουλίου, ο Άκης Σκέρτσος προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος ότι «η oνοματολογία δεν βοηθά κανέναν και είναι δείγμα αλαζονείας, δεν θεωρούμε δεδομένη την ετυμηγορία των πολιτών, όποιος διακινεί ονόματα κάνει κακό στον εαυτό του, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής για τις αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο».