«Ακόμη πιο δυνατές - Ισότητα, Ενδυνάμωση, Αξιοκρατία» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Σάββατο η ΔΕΕΠ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ΝΔ και η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Β' Νοτίου Τομέα Αθηνών

Στην εκδήλωση στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, ομιλητές ήταν ο Παύλος Μαρινάκης, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής ΝΔ και η Ειρήνη Αγαπηδάκη, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας ΝΔ. Τη συζήτηση συντόνιζε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Σάσα Πατεράκη.

Ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι διατυπώθηκαν όλα τα σημαντικά βήματα της χώρας μας για το ζήτημα της ισότητας, οι κινήσεις που έγιναν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την περασμένη τετραετία για την ενδυνάμωση των γυναικών, αλλά και την εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή και προσωπική ζωή τους, χάρη στα οποία η Ελλάδα είναι η μία από τις μόλις δώδεκα χώρες του κόσμου που προσφέρουν πλήρη νομική προστασία στις γυναίκες και ίσα νομικά δικαιώματα σε άντρες και γυναίκες, σύμφωνα με την έκθεση «Women, Business and the Law 2022», που δημοσιεύθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν πτυχές του προγράμματος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Είναι πολλοί οι λόγοι που μας οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, το οποίο για να έχει αξία πρέπει να επικυρωθεί την άλλη Κυριακή, σε μια εντελώς διαφορετική διαδικασία, άλλωστε η κάλπη είναι άδεια και κανένα αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο. Η μεγαλύτερη νίκη που πετύχαμε και την πετύχαμε μαζί με τους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων μας εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά, είναι ότι αποδείξαμε ότι τελικά, δεν ανήκουν λέξεις και έννοιες σε κανέναν πολιτικό χώρο. Είχαμε κουραστεί να ακούμε την Αριστερά και την Κεντροαριστερά να φωνάζει, να κάνει πορείες άνευ αιτημάτων, θεωρώντας ότι κατέχει το μονοπώλιο στην προοδευτική πολιτική.

Η κυβέρνηση αυτή έφερε τον άνθρωπο, τον πολίτη, ισότιμα τον καθένα, στο επίκεντρο της πολιτικής της. Η πραγματική ισότητα είναι αυτή που δεν εκφράζεται ούτε μέσα από ποσοστώσεις, που είναι προφανώς κι αυτές ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, ούτε μέσα από «χτυπήματα στην πλάτη». Η αληθινή ισότητα εκφράζεται μέσα από ευκαιρίες, τις οποίες προφανώς πρέπει να τις παίρνουμε και να φαινόμαστε αντάξιοι αυτών. Είτε είναι ευκαιρία ανάδειξης μιας πολιτικής πλατφόρμας, είτε ευκαιρίες σε δουλειές, είτε οπουδήποτε. Πίσω από τις πολιτικές είναι οι άνθρωποι και με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στις 25 Ιουνίου, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να δουλεύουμε καθημερινά για το καλό των Ελλήνων πολιτών».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Ισχυρή εντολή για μια ισχυρή Ελλάδα»

Η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε: «Μία πολύ όμορφη βραδιά στη Γλυφάδα αφιερωμένη στις γυναίκες. Θερμά συγχαρητήρια στη ΔΕΕΠ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας και στην Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Β΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών για την άψογη διοργάνωση. Από το Εθνικό Σχέδιο για την Ισότητα των Φύλων 2021 - 2025 μέχρι το Panic Button και τις άδειες μητρότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία στηρίζουν στην πράξη τις γυναίκες και μεριμνούν για την ασφάλεια και την ισότητα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη τετραετία με τη στήριξη όλων των Ελλήνων. Οι γυναίκες βρίσκονται στην καρδιά του προγράμματός μας, με δυναμικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα, στην πολιτική και στην κοινωνία. Στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ζητάμε μια ισχυρή εντολή για μια ισχυρή Ελλάδα».


Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προηγούμενη τετραετία, εφάρμοσε σημαντικές πολιτικές για τη γυναικεία απασχόληση, την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, καθώς και την προαγωγή της υγείας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά με την συμμετοχή άξιων γυναικών σε κάθε τομέα πολιτικής, με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων, ακριβώς για να ακουστούν και να ωφεληθούν περισσότερο, οι γυναίκες που δεν "έχουν φωνή"».

Χαιρετισμό απηύθυναν η γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου, ο πρόεδρος ο ΔΕΕΠ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Μίλτος Μπαντής και ο πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Β Νοτίου Τομέα Αθηνών Πέτρος Νασιμπιάν.


ND_ekdilosi_1
ND_ekdilosi_2
ND_ekdilosi_3
ND_ekdilosi_4