Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα προκύπτουν από την τελευταία δημοσκόπηση της Marc, που παρουσιάστηκαν σήμερα (13/06) στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Η ΝΔ, σύμφωνα με την έρευνα, κινείται από 39% ως 43,4%, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείται ένα σκηνικό άνετης αυτοδυναμίας.

Την ίδια ώρα, το 43% - σύμφωνα με την Marcδηλώνει ότι θα ήθελε να προκύψει μία τέτοια κυβέρνηση της ΝΔ από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μάλιστα, οι αναλυτές της εταιρείας παρουσίασαν ένα σενάριο με τη ΝΔ να παίρνει 161 έδρες

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται από 18% ως 21,6%, το ΠΑΣΟΚ από 10% ως 12,8%, το ΚΚΕ από 6,2% ως 8,4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 4,4% ως 6,2%, η Ελληνική Λύση από 3,1% ως 4,9% και τη Νίκη από 2,4% ως 4%

Με βάση τα παραπάνω, ενδεχομένως η Βουλή να είναι εξακομματική, με την είσοδο μόνον του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αφού το κάτω όριο της Νίκης είναι στο 2,4%.

prothesi_psifou_MARC
Edres_MARC
Ektimisi_Psifou_MARC
Kivernisi_Autodinamia_MARC


Η κυριαρχία Μητσοτάκη καταγράφεται στο επίπεδο της «ταύτισης» των ψηφοφόρων. Σύμφωνα με την Marc, το 39,4% δηλώνει ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του πρώην πρωθυπουργού. Tο αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα καταγράφηκε στο 17,2% και για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 8,9%.

Tautisi_Marc1
Tautisi_Marc2
Tautisi_Marc3


Τα υπόλοιπα ευρήματα της Marc 

Enisxisi_Komma_Marc
Simetoxi_Ekloges_Marc
Sinaisthimata_Apotelesma_Marc
Ikanopoisi_Apotelesma_Marc

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης: 
Tautotita_Dimoskopisis_Marc