Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, με τη Σία Κοσιώνη,  9 στους 10 (91%) όσων ψήφισαν ΝΔ το Μάιο δηλώνουν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή και τώρα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το 80% εκείνων που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή το Μάιο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι θα ξαναψηφίσει το 77% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου. 

Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 21 μονάδες, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την Pulse η επόμενη βουλή θα είναι επτακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και τη ΝΙΚΗ να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Σχεδόν 3 στους 4 ψηφοφόρους (73%) όλων των κομμάτων σκέφτονται να ψηφίσουν ό,τι ψήφισαν και στις 21 Μαϊου, ενώ το 14% δηλώνει ότι θα κάνει άλλη επιλογή. Το 3% απαντά ότι ίσως δεν πάει να ψηφίσει αυτή τη φορά, ενώ στο 10% είναι εκείνοι που επιλέγουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο σενάριο που επεξεργάστηκε η Pulse για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7, 4,5% η Πλεύση Ελευθερίας και από 4% η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ. Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση το σενάριο, αυτές κατανέμονται ως εξής: 163 για τη ΝΔ, 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 19 για το ΚΚΕ, 12 για την Πλεύση Ελευθερίας και από 11 έδρες για την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ.





Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται περισσότερο σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Μαϊου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5% και το ΚΚΕ 6,5%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και η ΝΙΚΗ με 3,5%



To 82% απαντά «σίγουρα ναι» στην ερώτηση «θα πάτε να ψηφίσετε», ενώ το 10% απαντά «μάλλον ναι», ενώ «όχι» (μάλλον όχι 2% και σίγουρα όχι 2%) απαντά το 4%.



Το 98% των προτιθέμενων να φηφίσουν ΝΔ δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 96% και 94% για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Το 73% σκέφτεται να ψηφίσει το ίδιο κόμμα που ψήφισε στις 21 Μαϊου, το 14% να ψηφίσει άλλο κόμμα, ίσως δεν ψηφίσω λέει το 3%, ενώ δεν ξέρω σίγουρα/ δεν απαντώ λέει το 10%.



Το 91% όσων ψήφισαν ΝΔ τον Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΝΔ, το 6% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα

Το 80% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 15% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα

Το 77% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το Μάιο λένε ότι θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 18% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα

Ενας στους πέντε (22%) λέει ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση πάση θυσία αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, το 31% θέλει νέες εκλογές το συντομότερο, ενώ προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει τότε να προσφύγουμε εκ νέου στις κάλπες, επιλέγει το 39%.