Με περιοδείες και επισκέψεις σε ολόκληρη την επικράτεια θα συνεχίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προεκλογική του εκστρατεία στον δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με στόχο την επίτευξη της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στην προσεχή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Η στρατηγική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και αποτυπώθηκε κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο: Πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά, προκειμένου να μεταδοθεί το προεκλογικό μήνυμα της ΝΔ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ούτως ώστε τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης που «σαρώνουν» την Αττική και την περιφέρεια να επικοινωνήσουν τις θέσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον σχεδιασμό ενόψει της επόμενης κυβερνητικής τετραετίας.

Πρωταγωνιστής του συνολικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας είναι ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επιδιώξει έως την κρίσιμη αναμέτρηση θα επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις, χωριά και κεφαλοχώρια της ελληνικής περιφέρειας, ενώ τα «κενά» από τα ταξίδια και τις περιοδείες θα καλύπτονται από συναντήσεις με πολίτες στις γειτονιές της Αττικής.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ σημαντικό είναι να καλύψει το μεγαλύτερο γεωγραφικό μέρος με road trips και επισκέψεις σε όσες περιφέρειες δεν πρόλαβε να μεταβεί κατά την περίοδο μέχρι τις πρώτες κάλπες, ενώ δεν θα λείπουν οι νομοί τους οποίους έχει επισκεφθεί ήδη δύο φορές, με το βλέμμα στραμμένο σε στοχευμένα εκλογικά κοινά. Στη ΝΔ έχουν αντιληφθεί ότι όπου πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης συσπειρώνει, συνεπώς έχει ήδη μεταβεί στην Εύβοια, όπου ποσοστά της ΝΔ ήταν χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο της, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να θωρακίσει τα «δεξιά» της ΝΔ απέναντι σε τυχόν διαρροές ψήφων. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι περιφέρειες όπου η ΝΔ πέτυχε μεγάλες ανατροπές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της παρουσίας του σε αυτές ευχαριστεί τους πολίτες για την ψήφο εμπιστοσύνης στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, όπου ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε και στους τέσσερις νομούς συναντώντας τους συντοπίτες του, που του χάρισαν την ιστορική πρωτιά.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί την Τρίτη στη Σαλαμίνα, η οποία ανήκει στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Πειραιά, όπου η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη με 37,44%, έναντι 20,75% του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας μια ιστορική νίκη.

Πρόκειται για μια περιφέρεια που το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει ποσοστό 38,22%, με τη ΝΔ να παίρνει το 30,19% του εκλογικού σώματος. Συμπερασματικά, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην εν λόγω περιφέρεια έχασε το 17,47% της δύναμής του, με το κόμμα του Κυριάκου να σημειώνει άνοδο κατά 7,25 μονάδες.

Συγκεκριμένα, η Σαλαμίνα αποτέλεσε τον δήμο όπου η ΝΔ κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό της στη δεύτερη περιφέρεια του Πειραιά (47,72%). Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο 18,17%, ενώ το ΠΑΣΟΚ στο 6,26%.

Μία ημέρα μετά, την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ευχαριστήσει διά ζώσης τους Αχαιούς πολίτες που με την ψήφο τους την Κυριακή 21 Μαΐου έβαψαν «γαλάζιο» ένα παραδοσιακό προπύργιο της Κεντροαριστεράς, με την επιδίωξη στις προσεχείς εκλογές η ΝΔ να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της.

Για πρώτη φορά έπειτα από 46 χρόνια η ΝΔ πρώτευσε στον νομό Αχαΐας, με τα «γαλάζια» στελέχη να βρίσκονται στη μέθη της νίκης αναμένοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα ευχαριστήσει από την Πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα τους πολίτες για το σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε νίκη με 33,95%, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με 27,01% και τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 12,42%.

Στον Δήμο Πατρέων η ΝΔ πήρε το 31,81% των ψηφοφόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο 28,23%, το ΠΑΣΟΚ στο 10,03% και το ΚΚΕ στο 8,14%.