Ιδιαίτερα επικίνδυνο θεωρούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεγονός ότι η ΝΔ συνεχίζει να εκμεταλλεύεται πολιτικά το θέμα της Ροδόπης και της μουσουλμανικής μειονότητας. 

«Fake νέο»

Η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της αναφερόμενη στο θέμα τόνισε ότι «ουδέποτε ο κ. Φερχάτ έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα. Μίλησε για μουσουλμανική μειονότητα. Απεδείχθη, διότι το βίντεο υπάρχει και παίχτηκε, ότι επρόκειτο για "μετάφραση" της τουρκικής πλευράς, των τουρκικών Μέσων δηλαδή και όχι για δικά του λόγια. Είναι ένα fake νέο, το οποίο δεν επιτρέπεται να μπαίνει στον δημόσιο διάλογο».

Πρόσθεσε δε ότι «πρώτη φορά βγαίνουν ανακοινώσεις επειδή η μουσουλμανική μειονότητα επέλεξε κάποιον υποψήφιο! Έχει επιλέξει και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ. Τη δουλειά του πάντα την έκανε το τουρκικό προξενείο. Και η Ελλάδα μέχρι σήμερα συντεταγμένα αντέκρουε και μέχρι σήμερα με επιτυχία. Σας θυμίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανάγκασε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ερντογάν να μιλήσει ο ίδιος για μουσουλμανική μειονότητα. Ας θυμηθούμε λοιπόν τα πραγματικά γεγονότα και όχι να ψάχνουμε φαντάσματα για να απειλήσουν την ελληνική κοινωνία οριζόντια πλέον: ή ψηφίζετε ΝΔ ή θα έχετε προβλήματα. Διότι αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν σε όλο το πανελλήνιο. Αυτά έχουν λυθεί με το Σύνταγμα αμέσως μετά τη χούντα στη χώρα!».

«Ανησυχία της επίσημης πολιτείας»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας την όλη ιστορία έλεγαν ότι στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει με αυτό το θέμα για δύο λόγους. Κατ' αρχάς για να απεγκλωβιστεί από το θέμα της Υγείας και τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, που δημιούργησαν αίσθηση στην κοινή γνώμη, και δεύτερον γιατί η ΝΔ θέλει να ψαρέψει ψήφους από τα δεξιά της, καθώς παρά τα όσα λέγονται τα μικρότερα κόμματα της Ακροδεξιάς ψαρεύουν ψήφους από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένα μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την αναφορά του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στα δικαιώματα της μειονότητας έλεγαν ότι δείχνει πως ο Ιωάννης Σαρμάς κατάλαβε την ανησυχία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη διάσταση που παίρνει αυτό το εθνικό θέμα, αλλά και την εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τη ΝΔ τη συγκεκριμένη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμαναν ότι η φράση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού πως «η ελληνική πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα» δείχνει την ανησυχία της επίσημης πολιτείας για τη διάσταση που παίρνει αυτό το θέμα.

«Άθλια προβοκάτσια»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου καταγγέλλουν ακόμα τη στάση της Σοφίας Βούλτεψη, λέγοντας ότι «μετά τους ωμούς εκβιασμούς της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σκέρτσου στη μουσουλμανική μειονότητα, μετά την εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη, σειρά είχε η άθλια προβοκάτσια της κ. Βούλτεψη».

Επισημαίνουν ότι σε τηλεοπτική εκπομπή παρουσίασε δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου ως δήθεν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Για κακή της τύχη, όμως, το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, που γνωρίζει την τουρκική γλώσσα, αποκάλυψε αμέσως τα fake news της κ. Βούλτεψη», λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Η ΝΔ έχει ξεφύγει τελείως. Για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά».