H υποψήφια βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση», μιλώντας στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να βρεθεί στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, αλλά η κλιμάκωση γίνεται και θεσμικά και εθνικά επικίνδυνη, όπως επέλεξε η δεξιά παράταξη και ο κ. Μητσοτάκης».

«Δεν φύγαμε ποτέ από τις εθνικές γραμμές»

Αναφερόμενη στο άρθρο και τις καταγγελίες του Γιώργου Αϋφαντή, πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία αποκλείστηκε από υποψήφια το 2014, ύστερα από παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας, η κ. Γεροβασίλη μίλησε για δυσαρέσκεια του ιδίου απέναντι στο κόμμα.

«Ανασύρεται κάποιος άνθρωπος ο οποίος το 2014 ήταν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια απομακρύνθηκε, ενώ και ως πρέσβης υπέστη πειθαρχικό έλεγχο από τον κ. Κοτζιά και ενδεχομένως έχει λόγους να είναι δυσαρεστημένος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα για τις θέσεις που έχουμε και προτάσσουμε και εφαρμόσαμε τα χρόνια που κυβερνήσαμε. Δεν φύγαμε ποτέ από τις εθνικές γραμμές».

«Τρίβει τα χέρια του ο Ερντογάν»

«Δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε μια ατζέντα διχαστική, εθνικά επιζήμια, να τρίβει ο Ερντογάν τα χέρια του», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι αυτό που επιδιώκεται είναι ο διάλογος.

«Δεν θα πρέπει να επιτρέπει η ελληνική πλευρά να μπουν θέματα Θράκης στο τραπέζι. Αυτές οι επικίνδυνες συμπεριφορές με την απομόνωση, τον διχασμό στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ήταν αυτά τα οποία δημιούργησαν προβλήματα τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Θα βλέπουμε ωμούς εκβιασμούς στη μειονότητα, απειλές ότι δεν θα περάσετε καλά, θα έχετε δυσκολίες μετά τις εκλογές;».

«Ένας νομός δεν έγινε "μπλε". Για 10-15.000 ψήφους, δεν μπορεί να παίζει εθνικά παιχνίδια ο κ. Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

Όσο για τον λόγο για τον οποίο οι εμπλεκόμενοι βουλευτές δεν έχουν πάρει θέση στο θέμα;

«Θα γυρίσουμε πάλι στο '50 και το '60; Δηλαδή πιστοποιητικό φρονημάτων και δηλώσεις μετάνοιας ζητεί ο κ. Μητσοτάκης;».

Διαχρονική η προσπάθεια του τουρκικού προξενείου για επιρροή

Για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η προσπάθεια επιρροής του στη μουσουλμανική μειονότητα είναι διαχρονική, ωστόσο «πάντα η ελληνική πολιτεία συντεταγμένα αντέκρουε με επιτυχία».

«Σας θυμίζω ότι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας αυτός που ανάγκασε τον Ερντογάν, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, να μιλήσει ο ίδιος για μουσουλμανική μειονότητα. Να θυμηθούμε τα πραγματικά γεγονότα και όχι να ψάχνουμε φαντάσματα για να απειλήσουμε την ελληνική κοινωνία οριζόντια ότι ή ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία ή θα έχετε προβλήματα. Αυτό ήταν το μήνυμα που εκπέμφθηκε σε όλο το πανελλήνιο», κατέληξε.