Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης το πρωί της Δευτέρας.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν αποτελεί προϊόν καλής διακυβέρνησης της περασμένης τετραετία, αλλά προϊόν φόβου για τα χειρότερα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάθει να πολιτεύεται με φόβους. Την πρώτη Κυριακή επικράτησε ο φόβος για τα χειρότερα και αυτό για μένα είναι ο λόγος του αποτελέσματος των εκλογών και όχι ότι η ΝΔ αυτά τα τέσσερα χρόνια τα πήγε καλά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της θητείας της ΝΔ η οικονομία, η υγεία και το κοινωνικό κράτος παρουσιάζουν προβλήματα, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για μία αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, ώστε να κυριαρχήσει η ελπίδα. «Όταν λέει ένας πρωθυπουργός «να πάτε να ψηφίσετε για να μη σας χαλάσω τις διακοπές του Αυγούστου», αυτό φτάνει τα όρια της γραφικότητας», σχολίασε.

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέρριψε κάθε σενάριο συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του κόμματος: «Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει ανάχωμα στην παντοδυναμία ενός συστήματος εξουσίας που απέδειξε αυτά τα τέσσερα χρόνια ότι είναι ικανό για τα πάντα, αρκεί να έχει την καρέκλα και την εξουσία. Έχουμε άλλες αρχές και αξίας, είμαστε μία παράταξη που θα πρωταγωνιστήσει ως αντίπαλος της συντήρησης στη χώρα», είπε.

«Δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας βουλευτής που να μιλά για τουρκική μειονότητα»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ροδόπης και την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στις υποψηφιότητες βουλευτών στις ελληνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια, καθώς πρόκειται για ευαίσθητο εθνικό θέμα.

«Έχω ενοχληθεί πολύ με αυτή την ιστορία. Μητσοτάκης και Τσίπρας οφείλουν να δώσουνε εξηγήσεις. Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο και είναι ευαίσθητο εθνικό θέμα, οφείλουν μέσα στη μέρα να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς», είπε.

«Δεν πρέπει να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι εκείνη που έχει καθορίσει την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή για πάρα πολλά χρόνια. Όποιος της αμφισβητεί λειτουργεί σε βάρος της πατρίδας μας».

Παράλληλα, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα γιατί δεν ψήφισε τον νόμο για εκλογή του μουφτή, ενώ κάλεσε και την Ντόρα Μπακογιάννη να ανακαλέσει όσα δήλωσε κατά την επίσκεψή της στη Θράκη. «Δεν περίμενα από την κα Μπακογιάννη, με την εμπειρία που έχει, να πάει στη Θράκη και να μιλήσει ως πολιτευτής της δεξιάς του ’60. Ο λόγος που άκουσα εγώ στο βίντεο που έχει αναρτηθεί είναι προσβλητικός για το σύνολο του ελληνικού λαού και η κα Μπακογιάννη πρέπει να ανασκευάσει».

«Νιώθω άβολα με τον τρόπο που έχει ανοίξει αυτή η ιστορία, γιατί δείχνει το επίπεδο της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχολίασε και τόνισε πως είναι αναγκαία η στήριξη της μειονότητας στη Θράκη με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία, αλλά χωρίς να υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις.

Τα σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ

«Η ΝΔ έχει φτιάξει ένα μηχανισμό προπαγάνδας, ο οποίος είναι πρωτοφανής. Ονομάτισε «φοροκαταιγίδα» μία φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, η οποία έχει μία κλιμακωτή φορολόγηση σε όλα», είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ο τρόπος που φορολογούνται οι πολίτες είναι άδικος, ενώ στόχος είναι η προοδευτική φορολόγηση. Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει έμφαση στο δημογραφικό ζήτημα της χώρας, με τον ίδιο να δεσμεύεται για τη στήριξη των οικογενειών με δύο παιδιά. Επιπλέον, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά όσο διαρκεί η κρίση.

Για τους νέους γονείς αναέφερε πως το ΠΑΣΟΚ έχει εξαγγείλει πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, ενώ δεσμεύτηκε πως «κανένα παιδί δεν θα μπορεί να μείνει εκτός παιδικού σταθμού και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης, ώστε η Ελληνίδα μάνα να μην έχει το άγχος εάν θα βρει μία θέση σε τέτοια δομή», καθώς και μία τροπολογία για τις γυναίκες που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, η οποία θα αφορά ένα ισχυρό επίδομα μητρότητας που θα τους επιτρέψει να μείνουν για ένα διάστημα στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους.

«Όραμά μου είναι να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», τόνισε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τις απαντήσεις του από τον ελληνικό λαό»

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην ετυμηγορία του λαού. «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τις απαντήσεις του από τον ελληνικό λαό. Δεν έχει συμβεί από τα χρόνια της μεταπολίτευσης ένα κόμμα στην αντιπολίτευση να κατακρημνίζεται με αυτόν τον τρόπο. Αυτή τη στιγμή αντίπαλός μας είναι η παντοδυναμία της ΝΔ. Ζητώ από κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο να εμπιστευτεί την παράταξή μας σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε», σχολίασε.

Εκείνο που περιμένει να ακούσει στο debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο έρχεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 21:00 στην ΕΡΤ, είναι δεσμεύσεις. «Να αφήσουμε τα ψευτοδιλήμματα και να πει ο καθένας πώς οραματίζεται την Ελλάδα», σχολίασε. Για το ΠΑΣΟΚ προτεραιότητα τίθεται στην αναγέννηση του ΕΣΥ, με προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών και υγειονομικών, ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Τα λεφτά για την υλοποίηση του προγράμματος θα αντληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τονίζει πως το Ταμείο Ανάκαμψης «δημιουργήθηκε για τη διαχείριση της πανδημίας και όχι για να μοιραστεί σε ολιγάρχες».