Καλεσμένοι της Λίας Λάππα και της εκπομπής «Επικαιρότητα» του Ελλάδα 24 ήταν ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος στη Δυτική Αττική με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στην εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη και τις καταγγελίες που ακούστηκαν από πρώην στελέχη του κόμματος για ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, συμπεριλαμβάνοντας και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Φίλη.

Ο κ. Κουρουμπλής, από την πλευρά του, αρνήθηκε να μπει σε αυτή τη συζήτηση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτά είναι άθλια παιχνίδια της Δεξιάς με τον υποψήφιο βουλευτή επικρατείας της ΝΔ, Σπύρο Καρανικόλα, να απαντά ότι είναι αδιανόητο ο κ. Τσίπρας να έχει στο κόμμα του βουλευτές που μιλούν για τουρκική μειονότητα.

Λογομαχία για Πνευματικό και προσλήψεις στο ΕΣΥ

Στην ερώτηση για το πως αντιδρά η Νέα Δημοκρατία στις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι επρόκειτο για προσωπικές θέσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τις επικουρικές προσλήψεις, που έγιναν σε καιρό πανδημίας από την κυβέρνηση, δείχνοντας έτσι την βούληση του κόμματός του, σε σχέση με την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σε αυτή την αναφορά, ο πρώην Υπουργός κ. Π. Κουρουμπλής αντέδρασε έντονα λέγοντας πως δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Την έντονη λογομαχία έλυσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννακός, ο οποίος εκλήθη εν μέσω της εκπομπής και είπε ότι προσελήφθησαν, αλλά και ανανέωσαν συμβάσεις στο ΕΣΥ περίπου 12.000 επικουρικοί εργαζόμενοι, ενώ δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή γυρίστηκε το πρωί της Παρασκευής, πριν τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έθεσε τον Σπύρο Πνευματικό εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε βίντεο