Τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής, που συνεδρίασαν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την υπηρεσιακή υπουργό Καλλιόπη Σπανού, με βασικό θέμα συζήτησης την τηλεοπτική τηλεμαχία.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Κατά τις ίδιες πήγες, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τετ α τετ Μητσοτάκη - Τσίπρα απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα. Επίσης φαίνεται να συζητείται η πρόταση για την προσθήκη μιας επιπλέον ενότητας όπου οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να απευθύνουν ελεύθερη ερώτηση στους πολιτικούς ενώ εξετάζεται και του ενδεχόμενο αύξησης τηλεοπτικού χρόνου για δημοσιογράφους και πολιτικούς από τη στιγμή που αυτή τη φορά οι αρχηγοί θα είναι ένας λιγότερος, δηλαδή πέντε.

Ειδικότερα στο ντιμπέιτ θα πάρουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Αυτοί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Από το ντιμπέιτ θα απουσιάζει λοιπόν - σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε των εκλογών του Μαϊου - ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.