Την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 13:00 θα συνεδριάσει εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή με βασικό θέμα συζήτησης τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αντί της Πέμπτης 1 Ιουνίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α' όροφος) του κτιρίου του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Διακομματική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Επικρατείας, Βασίλη Σκουρή, αποφάσισε ότι οι υποψήφιοι βουλευτές θα εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, χωρίς περιορισμούς.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα το γεγονός ότι οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

Διευκρινίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.