«Έχουμε μια νέα εκλογική διαδικασία, στις εκλογές όλα γίνονται ακόμα και ανατροπές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση εάν εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Τόνισε πως το κόμμα δίνει τη μάχη για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Είπε πως η ΝΔ προσπαθεί να αλιεύσει ό,τι υπάρχει στον ακροδεξιό χώρο.

Ανέφερε πως αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΝΔ, ενώ σημείωσε πως διεκδικεί 
ψήφους από όλο το δημοκρατικό προοδευτικό τόξο. Υπογράμμισε, δε, πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ και δίνει τη μάχη του.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Γεροβασίλη

Ερωτηθείσα πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος να πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ 

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Έχουμε μια καινούργια εκλογική διαδικασία. Είναι νέες εκλογές και βεβαίως ξεκινάει πάλι από το μηδέν όμως δεν μπορώ να παραβλέψω ότι όντως οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν στις προηγούμενες εκλογές προφανώς καθιστούν πιο δύσκολα τα θέματα. Έχουμε πλήρη επίγνωση ωστόσο έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η μόνη δύναμη που έχει κυβερνητικό πρόγραμμα και που είναι κυβερνητική δύναμη και μπορεί να ανακρούσει τα σχέδια Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική συμμαχία. Έχουμε τις μέρες μπροστά για να ξετυλίξουμε όλα μας τα προγραμματικά σχέδια και να μιλήσουμε με τον ελληνικό λαό και να πείσουμε κατά το δυνατόν περισσότερο. Όλα γίνονται στις εκλογές και ανατροπές γίνονται. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και την αλλαγή συσχετισμών.

Ερωτηθείσα γιατί δεν έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:Η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό το οποίο είναι υποχρεωμένη να κάνει. Εμείς είχαμε διαφωνήσει στο νόμο τον οποίο έφερε η ΝΔ και συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι διαφωνεί βεβαίως, προκειμένου η εγκληματική οργάνωση, οι εγκληματίες να βρίσκονται εκεί που πραγματικά είναι η θέση τους δηλαδή στην φυλακή. Έχουμε δώσει αγώνες ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, οι δικοί μας άνθρωποι ήταν τα θύματα επομένως δεν έχει δικαίωμα κανένας να αμφισβητεί την αντιφασιστική μας και την αντιναζιστική μας θέση. Τώρα τα άλλα υπομνήματα και τα υποκριτικά της ΝΔ που πάει κατα το δοκούν διότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μπορέσει να αλιεύσει ότι υπάρχει στον ακροδεξιό χώρο και αναπτύσσει συνεχώς όλο και πιο επικίνδυνες ρητορικές και θέσεις προκειμένου αυτό να το εισπράξει και είναι η μόνη δύναμη η οποία το κάνει απροκάλυπτα. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες.

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η ιστορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Χρυσαυγίτες είναι ένα παραμύθι που προσπαθεί να έχει και δράκο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της χώρας, χωρίς διαχωρισμούς, έχουμε απευθυνθεί από το δημοκρατικό χώρο της Δεξιάς μέχρι και τα Αριστερά μας.

ΔΗΜ: Δεν θα βοηθούσε στην ακύρωση αυτής της σπέκουλας όπως λέτε αν στις δεύτερες εκλογές καταθέτατε ένα υπόμνημα;

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε θέσεις και έχουμε και στάσεις ζωής διαχρονικά δεν χρειαζόμαστε να μας βάλει τη βούλα η ΝΔ.

Ερωτηθείσα αν αποσύρεται η «πολιτική επένδυση» του ΣΥΡΙΖΑ στο φόβο 

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ήταν μια καμπάνια η οποία είχε ένα κομμάτι αρνητικό στην προσπάθεια να καταγράψει το τι συμβαίνει από το πρόγραμμα της ΝΔ και βεβαίως λιγότερο πέρασε το θετικό μας μήνυμα στην κοινωνία. Αυτό ήταν μια δική μας αδυναμία στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και βεβαίως προσπαθούμε να αντιστρέψουμε, αλλάζουμε κινήσεις και σήμερα επικοινωνούμε ευρέως το πρόγραμμά μας με την κοινωνία. Αυτό δε το καταφέραμε ικανοποιητικά στις προηγούμενες εκλογές

Ερωτηθείσα αν θα αποσύρουν το σύνθημα «η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό δεν είναι σύνθημα αυτό είναι αναγνώριση της πραγματικότητας. Δεν ειναι σύνθημα, είναι εκτίμηση. Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη διαδικασία ανακοινώθηκε εχθές, «δίκαιη κοινωνία ευημερία για όλους και τώρα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές». Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο ερχόμαστε στις εκλογές και με μια θετική ατζέντα την οποία προσπαθούμε να την επικοινωνήσουμε ευρέως με τον ελληνικό λαό και πιστεύουμε ότι θα πείσουμε αρκετά.

Ερωτηθείσα αν το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικός αντίπαλος ή εν δυνάμει σύμμαχός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αντίπαλός μας σήμερα είναι η ΝΔ, είναι η Δεξιά. Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες και τους λέμε ότι αυτή τη στιγμή η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει τα σχέδια της ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία και ότι επιθυμία του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να κατακερματίσει την αντιπολίτευση σε πολύ μικρά κόμματα ούτως ώστε να μην υπάρχει ισχυρό ανάχωμα. Διεκδικούμε ψήφους από παντού, απ’ όλο το δημοκρατικό προοδευτικό τόξο.

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει να υπάρξουν συνεδριακές διαδικασίες για τον κ. Τσίπρα

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συνέδριο πέρυσι και ο κ. Τσίπρας βγήκε πολύ δυνατός μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι εδώ ο ίδιος και ξαναδίνει τη μάχη. Όπως είπε και ο ίδιος στη ζωή υπάρχουν και νίκες και ήττες αλλά κάποιος πραγματικός ηγέτης επειδή έχει μια ήττα δεν σημαίνει ότι αποσύρεται. Θα προχωρήσουμε και την επόμενη μέρα από όποια θέση μας βάλει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού με τον Αλ. Τσίπρα.