Ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αξιοπιστία της μείωσης των 50 φόρων στην πρώτη τετραετία, θα οδηγήσει τη χώρα σε αύξηση μισθών. 
«Όλα είναι μετρημένα και κοστολογημένα. Δεν μπαίνει ποτέ στο στόμα του Πρωθυπουργού κάτι που δεν έχει ζυγιστεί ή μετρηθεί σωστά. Αυτά που πετύχαμε την πρώτη μας τετραετία δεν είναι μόνο για να μας κρίνει ο κόσμος για το πως ανταποκριθήκαμε στην πίεση των διεθνών κρίσεων. Είναι η απόδειξη και το τεκμήριο πως ό,τι λέμε, το κάνουμε. Ο Πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους, είναι ο Πρωθυπουργός που όταν λέει θα αυξήσει του μισθούς, θα τους αυξήσει. Εφαρμόσαμε ένα μείγμα πολιτικής με το οποίο δεν αυξήσαμε κανένα φόρο, πετύχαμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη και σταθήκαμε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας -όλων των κοινωνικών στρωμάτων- μέσα σε αυτόν τον τυφώνα των παγκόσμιων κρίσεων».

«Η ασφαλής αυτοδυναμία η μοναδική βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης»

Υποστήριξε, παράλληλα, ότι η ασφαλής αυτοδυναμία είναι η μοναδική βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης και υπογράμμισε ότι ο πατριωτισμός δεν έγκειται σε κομποσχοίνια, αλλά σε ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, φύλαξη των συνόρων και θωράκιση της χώρας:
«Στις 25 Ιουνίου η Ελλάδα ψηφίζει για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και μετά την πρώτη κάλπη, τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, είναι σαφές ότι ένας τρόπος υπάρχει για να συνεχίσει η χώρα την ανοδική της πορεία σε κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας: ασφαλής αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι σήμερα η μοναδική βιώσιμη πρόταση στο τραπέζι. Παρακολουθώ τον εσωτερικό ανταγωνισμό της Αντιπολίτευσης με φόντο ένα παρωχημένο σοσιαλισμό και την εμμονή σε μια φορομπηχτική πολιτική για το ποιος θα καταφέρει να ξεπεράσει τον άλλον.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε εν έτει 2023 σε μια χώρα που είναι ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό Κράτος, μια φιλελεύθερη Δημοκρατία, σε ανθρώπους που εργαλειοποιούν τη θρησκεία και τη πίστη, να ξεγελάσουν τους συμπολίτες τους και να βρουν ευήκοα όντα.

Ο πατριωτισμός δεν είναι κορώνες, κομποσχοίνια, στερεότυπα. Είναι να δυναμώνεις τη χώρα με Rafale, φρεγάτες, να φυλάς τα σύνορα, να σε χειροκροτούν όρθιοι στα Κοινοβούλια των ξένων χωρών και να καμαρώνεις με την ελληνική σημαία να κυματίζει. Αυτόν τον πατριωτισμό υπηρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη μας τετραετία, για αυτόν τον πατριωτισμό θα τον εμπιστευτούν οι Έλληνες, ξανά, στις 25 Ιουνίου».

«Ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη»

«Πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, πρέπει να υπάρχει μία κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά την παραδοχή όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να μην επιτρέπουμε την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά μας για τους δικούς τους σκοπούς. Είναι οφθαλμοφανές, υπάρχει μία ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη για την εκλογή ενός συγκεκριμένου υποψηφίου που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουν λίγο την τακτική τους γύρω από αυτό. Είναι απαράδεκτο - πέρα και πάνω από τις πολιτικές μας διαφορές - να ανοίγουμε την κερκόπορτα σε ξένες δυνάμεις για παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας. Είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα υπευθυνότητα. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας να παρεμβαίνει στα ελληνικά εσωτερικά πράγματα, χρησιμοποιώντας τη μειονότητα, με τον οποιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε.


«Γαλάζια πατρίδα»

Με αφορμή την ορκωμοσία Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα, οικονομικά, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά. Δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα για να μην μπορεί να εκβιάζεται σε διλήμματα της τελευταίας στιγμής, για να μην περνούν τα παιχνίδια της απέναντι πλευράς, εργαλειοποιώντας και υβριδικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Οι τελευταίες εξελίξεις με την επιμονή Ερντογάν στη γαλάζια πατρίδα, αναδεικνύει ακόμα πιο επιτακτικά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στο τιμόνι της χώρας μία στιβαρή, μία υπεύθυνη ηγεσία, ένας Πρωθυπουργός που έχει ενισχύσει το κύρος της χώρας διεθνώς. Ένας Πρωθυπουργός που απέδειξε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας ότι οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, οι επιθέσεις, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, δεν περνάνε.  Η χώρα μας πέτυχε όχι μόνο να δυναμώσει στρατιωτικά αλλά να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς παντού».

«Είμαστε ανυποχώρητοι στα ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε αυτή την εθνική πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου