Ο γνωστός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος είναι και επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, εμφανίζεται να έχει πάρει επάνω του όλη την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνώστης των θεμάτων της οικονομίας, της εργασίας και της ασφάλισης, ο Διονύσης Τεμπονέρας καλείται να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν άλλα στελέχη (Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεανώ Φωτίου) στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν είναι ένα άγνωστο πρόσωπο στον ΣΥΡΙΖΑ. Στις εσωκομματικές εκλογές είχε βγει τρίτος μετά την Έφη Αχτσιόγλου και τη Ρένα Δούρου, ενώ όταν του προτάθηκε να κατέβει στις εκλογές απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «επιθυμεί πρώτα να τον μάθουν οι πολίτες για το έργο του, καθώς δεν θέλει να πολιτευθεί πάνω στον θάνατο του πατέρα του».

Όμως, «λίφτινγκ» κάνει η Κουμουνδούρου και στους επαγγελματίες που είχε προσλάβει, καθώς εκ του αποτελέσματος τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη θέση του Δημήτρη Μαύρου και της εταιρείας του, MRB, προσελήφθη ο πανεπιστημιακός Νίκος Μαραντζίδης, ο οποίος θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις - που πιθανότατα θα κάνει η εταιρεία PRORATA και τα focus groups της Κουμουνδούρου. Ακόμα θα συμμετέχει στις αναλύσεις για τον σχεδιασμό, θα προτείνει τις κινήσεις με βάση την εικόνα που θα εισπράττεται, ενώ θα συμμετέχει και στον πρωινό καφέ.

Στον πρωινό καφέ θα βρίσκεται και ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Δημάκης, που στο παρελθόν ήταν συνεργάτης του Γιάννη Λούλη. Ο Γιάννης Δημάκης μάλιστα ανέλαβε την περασμένη Παρασκευή να αναλύσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους λόγους για τους οποίους υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο βαριά ήττα. Όσοι ήταν παρόντες σε αυτήν τη συνάντηση έφυγαν απογοητευμένοι, καθώς πρώτη φορά άκουσαν με τόσο συγκεκριμένο τρόπο ποια ήταν τα λάθη που τους στοίχισαν. Και ήταν πολλά, όπως αναφέρεται... 

Και social media manager

Ακόμα, η Κουμουνδούρου προσέλαβε ειδικό ο οποίος θα διαχειρίζεται τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς και εκεί ο Αλέξης Τσίπρας δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά. Πάντως, μιλώντας για τη νέα τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον «άλτη που μένει πίσω στις προσπάθειές του», αλλά και για όσους του έχουν απομείνει και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, ώστε ο «άλτης να κάνει το άλμα». «Ο στόχος τώρα είναι η ανατροπή των συσχετισμών έτσι ώστε η νίκη τώρα να είναι η ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων με εκφραστή τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τακτική της Πειραιώς

Παράλληλα, στόχος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μην υπάρξουν ανούσιες συγκρούσεις και ανταγωνισμοί με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει σχέδιο και πρόταση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φυσικά και εδώ έχει προκύψει ένα άλλο θέμα, καθώς κρίνεται ότι από την πλευρά της ΝΔ υπάρχει η διάθεση να αναβαθμίσει ως αντίπαλό της το ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας το παλιότερο αφήγημα περί κανονικότητας στην πολιτική ζωή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία παρένθεση η οποία κλείνει.

Έτσι, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να κρατούν χαμηλούς τόνους απέναντι στη Χαριλάου Τρικούπη, η τακτική της Πειραιώς περιπλέκει τα πράγματα και προκαλεί στην Κουμουνδούρου ένα νέο πονοκέφαλο.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή