Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να αναδείξει όλα τα θέματα του προγράμματος του τα οποία έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών και τα οποία δεν μπόρεσε να περάσει στους πολίτες στην κάλπη με την απλή αναλογική.

Επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής είναι ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος θα συντονίζει τις κινήσεις που θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αύριο το απόγευμα να βρεθεί στη Νίκαια όπου το κόμμα του έχασε πολύτιμες δυνάμεις στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή την φορά να προσεγγίσουν τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που εγκατέλειψαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαΐου αντιδρώντας στην πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στοχευμένα κοινά

Οι κινήσεις που θα κάνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα αφορούν στοχευμένα κοινά, ενώ θα γίνουν και κάποιες συγκεντρώσεις σε πόλεις όπου η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα ή το δεύτερο και το τρίτο είναι μικρή.

Στον σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας θα συνεισφέρει από σήμερα και ο πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο οποίος θα παρακολουθεί στενά και τις δημοσκοπήσεις.

ΕΦΚΑ

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να αναδείξει το θέμα που έχει προκύψει με τον ΕΦΚΑ όπου χιλιάδες οφειλέτες θα βρεθούν απέναντι σε έκτακτα αιφνιδιαστικά μέτρα που αφορούν όλους τους οφειλέτες και ιδιαίτερα  όσους χρωστούν μικρά ποσά. Και αυτό γιατί η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι πιο εύκολα μπορεί να εισπράξει το ΚΕΑΟ τις μικρές οφειλές από τις μεγαλύτερες ώστε να μπεί ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση καθώς το χρέος προς τον ΕΦΚΑ ξεπερνά τα 45 δισεκατομμύρια ποσό που μελλοντικά μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.