Ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα για τις εκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές στοχεύσεις του έδωσε μέσω της συνέντευξής του στην εκπομπή «Το Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο και επέμεινε πως ο ίδιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του ούτε να χαλαρώσει ούτε και να… καβαλήσει το καλάμι. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «οι μόνοι που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία. Δεν αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες και κόντρες, που εντέλει δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε, εξάλλου, ότι ο πήχυς του για την κρίσιμη αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου είναι μία ισχυρή πλειοψηφία, «διαβατήριο» για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. «Όταν βάζεις τον πήχυ ψηλά, πρέπει να πηδήξεις ακόμη πιο ψηλά», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για εμένα ο πήχυς είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εξηγώ συνεχώς στον κόσμο γιατί επιθυμώ μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανείς δεν θα ήθελε μία ασταθή πλειοψηφία του ενός, δύο ή τριών βουλευτών». Μάλιστα υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους», για να επιχειρηματολογήσει ότι η… νέα Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται μέσα από την εκλογή βουλευτών που έχουν προέλθει από όμορους πολιτικούς χώρους και πλέον αντικατοπτρίζουν τη νέα «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία.

Τα πρώτα νομοσχέδια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε και μέσω της χθεσινής συνέντευξής του μήνυμα σημαντικής ανανέωσης του επόμενου υπουργικού συμβουλίου του, εφόσον βεβαίως τον εμπιστευτούν εκ νέου οι πολίτες. Συγκεκριμένα δανείστηκε και πάλι μπασκετικούς όρους για να κάνει λόγο για ευρύ rotation, μίλησε για δομικές αλλαγές επαναλαμβάνοντας την ίδρυση αυτοτελούς υπουργείου Κοινωνικής και Στεγαστικής Πολιτικής, ενώ επαναβεβαίωσε τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα. «Θέλω να είμαι σίγουρος ότι ο άνθρωπος που θα βάλω σε μία υπουργική θέση μπορεί να κάνει τη δουλειά. Το επόμενο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι προϊόν εσωκομματικών ισορροπιών», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προειδοποίησε ότι η σειρά εκλογής δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη το σημαντικότερο κριτήριο επάνδρωσης του επόμενου υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος εξάλλου επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα νομοσχέδια ενδεχόμενης νέας κυβερνητικής θητείας του είναι έτοιμα, αποκαλύπτοντας ότι το πρώτο θα αφορά την επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και το δεύτερο θα μεριμνά για τις αρχές της φορολογικής πολιτικής.

Η αντιπολίτευση

Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να καταγγείλει εκ νέου τη συστηματική διακίνηση fake news από κύκλους που πρόσκεινται σε δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «η μονότονη επανάληψη του ψεύδους ότι η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει το νερό είναι ένα καραμπινάτο fake news». Κατηγόρησε δε τους πολιτικούς του αντιπάλους και εν προκειμένω τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι διατηρούν κρυφή ατζέντα στην Οικονομία και δη στη φορολογία επικαλούμενος δηλώσεις στελεχών τους, από την «ομολογία Κατρούγκαλου» και τα… ήξεις αφήξεις της Πόπης Τσαπανίδου έως τις παραφωνίες Χρονοπούλου - Δουδωνή των τελευταίων 24ώρων. «Αυτό που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ότι αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ, που συμπέρανε πως η ετυμηγορία της 21ης Μαΐου κατέδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών απέρριψε την τοξικότητα και τις προσωπικές επιθέσεις.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Νόμο Κορινθίας και συγκεκριμένα το Λουτράκι και την πόλη της Κορίνθου, αύριο μεταβαίνει στη Χαλκιδική και το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος, όπου κατά πληροφορίες θα διανυκτερεύσει στη Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 2/6