Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Αθηνά Λινού, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την εκλογή της: «Η κοινωνία ήταν ώριμη με αυτό αρχικά είχα πει ότι οι συνθήκες απαιτούν ότι στη Βουλή πρέπει να υπάρχουν και επιστήμονες και νομίζω ότι αυτό βοήθησε πάρα πολύ. Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη διαδικασία, χαιρόμουνα να βλέπω ανθρώπους, να μιλάω με ανθρώπους».

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με την επίκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών για την ενίσχυση κάποιων κομμάτων, είπε: «Η πίστη μας η θρησκευτική είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και ανεξάρτητο πολιτικής. Σε όλα τα κόμματα χρειάζονται και χωράνε άνθρωποι θρησκευόμενοι, άλλωστε είναι δύσκολο να κρίνεις ποιος είναι και ποιος δεν είναι και το να φτιάχνεις ένα κόμμα με κριτήριο μόνο την θρησκευτικότητα, την όποια θρησκευτικότητα και με όποιον τρόπο την αντιμετωπίζεις νομίζω ότι είναι λάθος».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι μπορούν να λειτουργήσουν τα επόμενα χρόνια οι συναινέσεις, απάντησε: «Εγώ πάντα πίστευα ότι όσο πιο πολύ συναίνεση και συνεργασία έχουμε τόσο καλύτερα τα πάμε. Νομίζω ότι αν δεν το καταφέρουμε θα καταστραφούμε. Δηλαδή αν σκεφτούμε ότι ακόμα και η ΝΔ που ήρθε πρώτη στις εκλογές έχει τη συναίνεση 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων όταν έχουμε 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους αν λοιπόν βασιστούμε μόνο στα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπων και θεωρήσουμε ότι αυτό είναι όλοι οι Έλληνες είναι λάθος. Τα κόμματα που είναι αριστερότερα από τη ΝΔ είναι 3,5 εκατομμύρια αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία είναι αναγκαίο να συνεργαστεί για να πάμε μπροστά».

Ερωτηθείσα γιατί πιστεύει ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν είμαι η πιο ειδική για να το κρίνω αυτό αλλά αυτό ήταν στις προηγούμενες εκλογές τώρα έχουμε καινούργιες εκλογές, παλεύουμε για να κερδίσουμε».

«Εγώ μπήκα στην πολιτική για να προσπαθήσω τρία πράγματα να βελτιώσω την υγεία και κυρίως την πρόληψη, να βελτιώσω την παιδεία και να κάνω ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσω υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Πρόσφατα είπε ο ΠΟΥ ότι η Νο1 αιτία της αρρώστιας είναι η φτώχεια επομένως για αυτό θέλω να παλέψω, για αυτό μπήκα στην πολιτική, αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος αυτό θα κάνω» σημείωσε ακόμη.