Έτοιμοι είναι για την ορκωμοσία τους οι βουλευτές των κομμάτων που εκλέχθηκαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Θα ορκιστούν για… 24ώρες καθώς την επόμενη ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί εφόσον θα προκηρυχθούν οι νέες εκλογές.

Ήδη οι πολιτικοί αρχηγοί, που είχαν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, έχουν αποφασίσει ποια έδρα θα κρατήσουν.

 Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης κρατά ο Μητσοτάκης

Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης.

Εφόσον λοιπόν, ο ίδιος κρατά την Α’ Θεσσαλονίκης, όπου η ΝΔ κερδίζει 9 έδρες, αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παναγιώτης Κόκκορης δεν θα καταφέρει να εκλεγεί, καθώς βρίσκεται στην 10η θέση.

 Μετά από την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης, θέση στη νέα σύνθεση της Βουλής κερδίζει στον Έβρο ο Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση. Υπενθυμίζει ότι η ΝΔ έχει δύο έδρες στον Έβρο, οπότε εκλέγονται δύο υποψήφιοι.

 Από την άλλη, στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, θέση κερδίζει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη έκτη θέση στην καταμέτρηση των σταυρών. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια, η ΝΔ έχει πέντε έδρες, με αποτέλεσμα να εκλέγει πέντε υποψηφίους.

 Στην Α’ Πειραιά ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά και εκτός θα μείνει ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο μέχρι πρότινος βουλευτής Πειραιά Θεόδωρος Δρίτσας, που είχε βγει πρώτος σε ψήφους, μένει εκτός Βουλής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μόλις έναν βουλευτή στο μεγάλο λιμάνι.

 Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο Κουτσούμπας

Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τις 26 που κέρδισε το ΚΚΕ μέσω των βουλευτικών εκλογών που έγιναν στις 21 Μαΐου.

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες: τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α' Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο υποψήφιος που μένει εκτός, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς στη Φθιώτιδα, είναι ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 Α’ Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, αποφάσισε να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Ο υποψήφιος που μένει εκτός βουλής είναι ο Χάρης Καστανίδης. 

 Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επίσης, θα προτείνει για τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα.