Διαβάζω διάφορα που κυκλοφορούν εδώ και µέρες σε σχέση µε τη συγκρότηση της επόµενης (δεύτερης ουσιαστικά) κυβέρνησης του Μητσοτάκη.

Τα ρεπορτάζ, που δεν σας κρύβω ότι ανακυκλώνονται µεταξύ τους, επί της ουσίας εξυπηρετούν (µε την καλή πάντα έννοια) τις φιλοδοξίες των πρωτοκλασάτων και κάτι βουλευτών της επαρχίας που πιστεύουν ότι, αν γραφτεί το όνοµά τους σε κάποια εφηµερίδα, τότε θα επηρεαστεί ο πρόεδρος και θα πει: «αφού γράφτηκε, γιατί να µην το κάνω;».

Έλα, όµως, που δεν ισχύει αυτό. Απεναντίας, εκείνο που δεν έχω διαβάσει και που ισχύει στον απόλυτο βαθµό είναι η περαιτέρω αναβάθµιση στην επόµενη κυβέρνηση του Ακη Σκέρτσου, που οµολογώ ότι ενδεχοµένως και να ήταν ό,τι καλύτερο είχε στην προεκλογική του φαρέτρα ο Μητσοτάκης.

Σενάριο

Εξ όσων φτάνουν στα αυτιά µου, ο παλιός υπουργός Επικρατείας ίσως και να αποκτήσει ακόµα µία σηµαντική αρµοδιότητα από την Τρίτη και µετά… Και εδώ που τα λέµε (και είµαι ο τελευταίος που θα έγλειφα τον Σκέρτσο, γιατί ρισκάρω τη θέση µου στην εφηµερίδα του Κουρτάκη), το αξίζει.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 24 Ιουνίου 2023.