Μία ανάσα πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ποιο κόμμα εκφράζει σήμερα τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», μία μίξη του συνθήματος «Αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ το 1981 και του προεκλογικού προγράμματος «Συμβόλαιο με τον λαό», την ίδια χρονιά, όπου το ΠΑΣΟΚ ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία.Παράλληλα, κατά την παρουσίαση του προγράμματος ανέφερε την -επίσης- γνωστή φράση του Παπανδρέου, «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, που κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ως «μίμο» του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, τόνισε ότι η εμβέλεια του πολιτικού αυτού ανήκει στην ιστορία, τη δημοκρατική προοδευτική ιστορία του ελληνικού λαού. «Αλλά στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση, καταντάει γραφικό». Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να τον βάλει φυλακή», είπε μεταξύ άλλων, παρομοιάζοντάς τον με την λαϊκή φράση «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω».

Ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιοκτήτης του Παπανδρέου, καθώς ανήκει στην ιστορία, Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ανέβασε τους τόνους τονίζοντας: Προσοχή στις απομιμήσεις, να προτιμάτε πάντα το πρωτότυπο. Μην παίρνετε προϊόντα μαϊμού!».


@parapolitika Γιατί και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τον Ανδρέα Παπανδρέου; #parapolitikagr #tiktokgreece #greece #andreaspapandreou💚 #pasok ♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr