Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

«Ο συντηρητικός κόσμος ψήφισε με όρους ενισχυμένης αναλογικής», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως ο Τσίπρας θα ρίξει τις ευθύνες σε όλους, χωρίς να αναλαμβάνει κάποια δική του ευθύνη.

Επίσης, είπε πως θα πρέπει να «υψώσουμε το ανάστημά μας και να μιλήσουμε, γιατί η διοίκηση της χώρας, η παιδεία και η υγεία χρειάζονται αλλαγές».

Τόνισε πως τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι καλά και πως το κόμμα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά του.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Π. Γερουλάνου στα Παραπολιτικά 90,1:

Για το εκλογικό αποτέλεσμα

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Θεωρώ ότι ο πιο συντηρητικός κόσμος ψήφισε με όρους ενισχυμένης αναλογικής, ενώ ο πιο προοδευτικός κόσμος ψήφισε με όρους απλής αναλογικής, ελπίζοντας ότι τελικά η επόμενη σύνθεση των δυνάμεων της προόδου θα είναι πάνω σε μια σωστή βάση και όχι απλώς υπό την κηδεμονία του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και ήταν και μία από τις αποτυχίες του Α. Τσίπρα που μίλησε για κυβερνήσεις ηττημένων, δίνοντας τον τόνο ότι εκείνος για να σχηματίσει κυβέρνηση προοδευτική θα πρέπει να ήταν πρώτον επικεφαλής και δεύτερον πρώτος απ' όλα τα κόμματα. Αυτό είναι μια παλιά νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει ταχύτατα.

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να τα ρίξει σε όλους, εκτός από το να αναλάβει την ευθύνη ο ίδιος. Λίγο-πολύ είναι το ίδιο που κατηγορήθηκε ο πρωθυπουργός μετά τα Τέμπη, είναι μια κοινή πορεία από αυτή την άποψη, διότι όταν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν κοιτάς δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω, κοιτάς μέσα σου. Ο κ. Τσίπρας αρνείται να το κάνει αυτό και προφανώς θα προσπαθήσει να βρει όποιον άλλο να τον κατηγορήσει.

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Αυτό το οποίο πραγματικά θα έπρεπε να σπρώχνει τις δυνάμεις της προόδου είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα, προβλήματα ανισότητας σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία, τα οποία θέλουν ριζοσπαστικές λύσεις στη διακυβέρνηση της χώρας, στην οικονομία, στην παιδεία για να λυθούν και το ανάχωμα για να προχωρήσουν αυτά τα θέματα είναι η Ν.Δ., άρα δεν θα δείτε το ΠΑΣΟΚ να μπαίνει στα χαρακώματα με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας δεν μας ενδιαφέρει σε αυτή την πολιτική μάχη, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υψώσουμε το ανάστημά μας, να πάρουμε τον ρόλο τον οποίο μας δώσανε οι πολίτες με το να αυξήσουν τα ποσοστά μας 40% και να μιλήσουμε ακριβώς γιατί η παιδεία χρειάζεται αλλαγή, η οικονομία χρειάζεται αλλαγή και η διοίκηση της χώρας χρειάζεται αλλαγή.

Για το ΠΑΣΟΚ

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι καλά, και είναι καλά γιατί αν υπολογίσει κανείς ότι πιεζόταν και από τη Ν.Δ. και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τις προβλέψεις για το πώς θα πάει, νομίζω πως έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά του.

Ερωτηθείς σε ποιο εκλογικό κοινό στοχεύει το ΠΑΣΟΚ

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Το πρώτο κοινό για το οποίο μιλάω εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι τα 2 εκατομμύρια Ελληνίδες και Ελληνες που έχουν φύγει από τις κάλπες. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ψηφίσει στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι μπορούμε να τους επαναπατρίσουμε, ουσιαστικά πείθοντάς τους ότι η δική μας η αντιπολίτευση θα είναι στιβαρή, μετρημένη και πάντα για το καλό της χώρας. Πιστεύω ότι πολλοί περιμένουν αυτό από εμάς και είναι στο χέρι μας αυτή την προεκλογική περίοδο να το δείξουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Κατόπιν τούτου πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που πήγαν στη Ν.Δ. για να πλήξουν τον κ. Τσίπρα, πράγμα που νομίζω το πέτυχαν, και άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ψάχνουν να βρουν μια αντιπολίτευση η οποία να είναι λελογισμένη και αιχμηρή. Αυτό που τους έδωσε ο κ. Τσίπρας δεν τους ευχαρίστησε και γι' αυτό νομίζω σιγά σιγά αποχωρούν από τους κόλπους του. Εμείς θα μιλήσουμε για την αντιπολίτευση που θα κάνουμε, για το πώς θα πορευτούμε από εδώ και πέρα, για τις προτάσεις που θα φέρουμε στο τραπέζι και νομίζω ότι αυτό μπορεί να τραβήξει κόσμο απ' όλες τις πλευρές.

Κληθείς να κάνει εκτίμηση για τις επερχόμενες εκλογές

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Είναι παρακινδυνευμένο. Ας αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει ποιους θέλει να κάνουν αντιπολίτευση, ποιους και πώς θέλει να κυβερνήσουν. Τα ποσοστά της Ν.Δ. μη σας κάνει εντύπωση αν συρρικνωθούν αν νιώσει ο κόσμος αυτόν τον μήνα ότι η Ν.Δ. παίρνει ψηλά τον αμανέ. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προσπάθησε να κάνει κυβέρνηση και αυτό είναι μια μορφή αλαζονείας, να πάρει την εντολή εννοώ. Κρινόμαστε τώρα από τον λόγο μας, κρινόμαστε από τη στάση μας και με τον ίδιο τρόπο κρίνονται η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς και όλα τα άλλα κόμματα και η σύνθεση της Βουλής τελικά θα παίξει πολύ ρόλο από το τι θα κάνουμε αυτές τις 20 μέρες και από το ποιοι τελικά θα έρθουν στις κάλπες να μας εμπιστευτούν.