«Κανείς δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος. Ζήτησε διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να παίξει ρόλο ρυθμιστή. Είπε πως θα στηρίξει τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη και εκτίμησε ότι είναι πιθανό και στις δεύτερες εκλογές η Ν.Δ. να μην έχει αυτοδυναμία. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ΔΕΝ είναι προοδευτικό κόμμα».

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Κληθείς να σχολιάσει το κλίμα αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν νομίζω ότι θα αμφισβητήσει κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της ευρωζώνης, κανένας δεν θα αποτολμήσει τέτοιες ανοησίες. Είναι πολύ διαφορετικό να λες αμφισβητώ το εκλογικό αποτέλεσμα που ούτε ο Κιλιντσάρογλου δεν τόλμησε να κάνει στην Τουρκία, από το να λες αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις.

Το να μιλήσεις για παράλληλα συστήματα που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα αυτό νομίζω ότι όποιος το αποτολμήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά υπό την έννοια της πολιτικής κατακραυγής. Η Ελλάδα είναι κράτος της ευρωζώνης και τέτοιους σαλταδόρους δεν θα τους ανεχτεί. Αυτό δεν σημαίνει διοικητικά μέτρα αλλά σημαίνει πλήρης πολιτική αποδοκιμασία. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χορηγός του κ.Μητσοτάκη: Έχει δίκιο ο Ανδρουλάκης και το έλεγα κάθε φορά που ενώ πήγαινε να καταλαγιάσει το ζήτημα των κυβερνήσεων μειοψηφίας το επανέφεραν ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή ο πρόεδρος του. Μόλις μιλούσαν για κυβερνήσεις μειοψηφίας και για άλλες θεσμικές λύσεις που οδηγούν σε ακαταστασία ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιούσε ως μπαμπούλα τη συζήτηση αυτή, και βέβαια αυτός ο μπαμπούλας έχει στόχο το εκλογικό μας σώμα γιατί γνωρίζει από τις δημοσκοπήσεις και από την πολιτική εξέλιξη του τόπου ότι οι δικοί μας ψηφοφόροι του 2019, οι 8 στους 10 δεν θέλουν να ακούν για ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ψαρεύει στα δικά μας νερά αξιοποιώντας τις πάσες του κ. Τσίπρα και ως εκ τούτου το να τον πει κανείς χορηγό, όπως το είπε ο κ. Ανδρουλάκης, είναι σωστό.

Ερωτηθείς αν τον ενοχλεί να ακούει τον κ. Μητσοτάκη να απευθύνεται στο «καλό ΠΑΣΟΚ»: Με ενοχλεί πάρα πολύ όλη αυτή η πορεία του κ. Μητσοτάκη στην προεκλογική περίοδο γιατί καταλαβαίνω ότι ό,τι λεει στοχεύει στους ψηφοφόρους μας. Με ενοχλεί γιατί εμείς δίνουμε μια μάχη ως πάρα πολύ χρήσιμο κόμμα να κρατήσουμε και να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας, θέλουμε να είμαστε ένα κόμμα με διψήφιο ποσοστό, με ανεβασμένη επιρροή για να παίξουμε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι εξελίξεις που θα σχετίζονται με κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας: Η γονιμότητα του εδάφους είναι θέμα της Κυριακής το βράδυ και δεν είναι της Παρασκευής. Όλα θα τα δούμε την Κυριακή το βράδυ.

Ερωτηθείς αν μπορεί ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Ανδρουλάκης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μετά από όλα όσα έχουν ειπωθεί: Έχω δει τόσα πολλά στην πολιτική μου πορεία που τίποτα δεν είναι απίθανο όταν είναι συνταγματικά και πολιτικά επιβεβλημένο. Εμείς έχουμε πει ότι είμαστε κόμμα ρυθμιστής και ο σχηματισμός κυβέρνησης θα προκύψει από τις συγκλίσεις. Όλα έχουν κόκκινες γραμμές γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο και όλες αυτές τις κόκκινες γραμμές θα τις συζητήσει εκ μέρους του δικού μας κόμματος ο πρόεδρος μας άρα αυτά είναι ζητήματα της Κυριακής το βράδυ που αφορούν τον ίδιο, εγώ θα στηρίξω τις επιλογές του.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έναν εκλογικό νόμο που και αυτός είναι δυσνόητος, και αυτός εμφανίζει στην εφαρμογή δυσκολίες ως προς τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης επειδή είναι κλιμακωτό το μπόνους. Υπάρχει η πιθανότητα και στις δεύτερες εκλογές να μην είναι αυτοδύναμη η ΝΔ. Έχεις ένα δυσνόητο εκλογικό νόμο προϊόν της αλαζονείας της κυβέρνησης του 2019 και το οποίο εκλογικό σύστημα οδηγεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας συνεπώς εμείς έχουμε προσφερθεί και έχουμε πει ότι είναι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα αλλά αυτό δεν θα γίνει επειδή προεκλογικά θα ραίνουμε με γαρδένιες τους αντιπάλους μας και θα προτιμούμε Τσίπρα ή Μητσοτάκη. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ μου λεει «γιατί δεν προτιμάτε την προοδευτικότητά μας;». Ποια προοδευτικότητα, καμία προοδευτικότητα δεν έχουν ως κόμμα αλλά άλλο αυτό και άλλο το γεγονός ότι είναι δεύτερο κόμμα που στοχεύει να γίνει πρώτο, αυτό επιβάλλει στο τρίτο κόμμα συνεργασίες. Άρα χωρίς προτιμήσεις, χωρίς να λέμε Τσίπρα και όχι Μητσοτάκης, Μητσοτάκη και όχι Τσίπρα λέμε ότι έχουμε δικό μας πρόεδρο, δικό μας κόμμα, δικούς μας πολιτικούς στόχους και κατεβαίνουμε να πάρουμε το διψήφιο που θέλουμε.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να φανταστεί ένα κυβερνητικό σχήμα με το ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα όσο υπέστη προσωπικά: Εγώ δεν θα ξεχάσω αυτά που υπέστην και δεν θα τα ξεχάσω όσο ζω και αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται και από όλους όσοι ταλαιπωρηθήκαμε από αυτή την ιστορία κανένας δεν θα ξεχάσει αλλά άλλο αυτό άλλο οι εξελίξεις της χώρας σου και το συμφέρον της πατρίδας σου. Άρα σας λεω με το δικό μου τρόπο ότι ναι, δεν είναι προοδευτικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ όσα έκανε στη δικαιοσύνη και όσα απειλεί ότι θα ξανακάνει. Όταν λεει «Δικαιοσύνη παντού» εγώ βλέπω το πρόσωπο του Παπαγγελόπουλου μπροστά μου που καταδικάστηκε. Ή όταν λεει «δημοκρατία» βλέπω το πρόσωπο του Παπά που καταδικάστηκε αλλά πέρα από αυτά υπάρχει το συμφέρον της πατρίδας ο λαός θα αποφασίσει την Κυριακή αν αυτά τα θεωρεί ακόμη σοβαρά ή αν τα παραμερίζει. Αν τα παραμερίζει θα επιλέξει τον Τσίπρα, αν δεν τα παραμερίζει και όλα τα θυμάται δεν θα τον επιλέξει, δεν είμαι εγώ όμως ο λαός.

Αναφορικά με την «έκκληση» του κ.Τσίπρα στους ψηφοφόρους του κ. Κασιδιάρη: Ο άνθρωπος το είπε με τρόπο γλαφυρό, δεν του ξέφυγε μια λέξη έκανε ολόκληρη ανάλυση και η ανάλυσή του αυτή στόχευε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής γιατί θέλει να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ άρα αν αλιεύσει από το 4% 1 -1,5% είναι ένα σοβαρό ποσοστό ή θέλει να μειώσει τη διαφορά με τη ΝΔ αν είναι δεύτερο. Ήταν σαφές αυτό που πήγε να κάνει και είδατε ότι και στη γραμμή που δίνει ο Κασιδιάρης στους ψηφοφόρους του δεν αποκλείει το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το οποίο κάνει ο κ. Τσίπρας είναι αλίευση ψήφων.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι άνοιξε μια παρένθεση με τους σεισμούς στην Τουρκία που θα κλείσει και όταν ολοκληρωθούν οι εκλογές είναι ένα σημείο που μπορεί κανείς να πει ότι με αυτό θα κλείσει η παρένθεση των καλών λόγων. Η Τουρκία δεν άλλαξε πολιτική μας τις υπενθύμισε άλλωστε σε τρεις –τέσσερις ευκαιρίες.