Για μια δεύτερη προεκλογική περίοδο, διάρκειας 25 ημερών, ξεκινάει να προετοιμάζεται από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείο εκκίνησης είναι το πρωί της Τρίτης, 29 Μαΐου, αμέσως δηλαδή μετά τη διάλυση της νέας Βουλής, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σημείο καταληκτικό είναι η Παρασκευή, 23 Ιουνίου, με την τελευταία ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο «γουρλίδικο» Θησείο, το οποίο επέλεξε για την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση και το 2019 και φέτος. 

Το βασικό πλαίσιο θα είναι το ίδιο με αυτό που είδαμε από το Πάσχα και μετά: Καθημερινές περιοδείες σε όλη την επικράτεια, βόλτες σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες και συνομιλίες με πολίτες, «town hall» συγκεντρώσεις με ειδικές θεματικές ενότητες, ομιλίες σε όσες το δυνατόν περισσότερες μεγάλες πόλεις. Παράλληλα, βέβαια, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και διαρκή επικοινωνία του μηνύματός του μέσω social media (Facebook, Instagram, TikTok, Twitter).

Οι κεντρικοί στόχοι και το βασικό μήνυμα

Το βασικό μήνυμα επίσης θα παραμείνει επί της αρχής το ίδιο. «Δεν θα τσακωθούμε με κανένα, θα συνεχίσουμε να μιλάμε στον κόσμο για τα προβλήματά του», επισημαίνει συνεργάτης του πρωθυπουργού, που σημειώνει ότι κεντρικός στόχος παραμένει πάντα η κατάκτηση της πρωτιάς και της αυτοδυναμίας.

 «Ξορκίζοντας» τον κίνδυνο της λεγόμενης χαλαρής ψήφου ή την παγίδα της υπερβολικής σιγουριάς, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίζει στις ομιλίες και στις παρεμβάσεις του ότι οι κάλπες το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδειες, «δεν θα είναι γεμάτες από τις προηγούμενες εκλογές». Θα θελήσει εξαρχής να καταδείξει δηλαδή ότι οι επόμενες εκλογές δεν είναι επαναληπτικές αλλά μία νέα αναμέτρηση.

Ήδη χθες στη συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έδωσε το περίγραμμα του περιεχομένου που θέλει να δώσει στην ατζέντα της δεύτερης προεκλογικής περιόδου: «Εύχομαι και ελπίζω σε αυτή τη δεύτερη προεκλογική περίοδο να συζητήσουμε λίγο περισσότερο για τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, για το πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς, πώς θα δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, πώς θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος. Να μιλήσουμε περισσότερο για μεγάλες προκλήσεις οι οποίες πρακτικά απείχαν τελείως από τον πολιτικό διάλογο των προηγούμενων εκλογών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κλιματική αλλαγή. Θεωρώ ότι είναι ζητήματα τα οποία ακουμπούν πρωτίστως τη νέα γενιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, ο κ. Μητσοτάκης θα το αξιοποιήσει τόσο για την οργάνωση της καμπάνιας, όσο και για την κεφαλαιοποίηση του αποτελέσματος της Κυριακής, με τη δική του δημόσια παρουσία. Σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ και αύριο αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.