Η υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων με τη Ν.ΔΝόνη Δούνια μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Κακά κορίτσια» με τις δημοσιογράφους Μαρία Λεμονιά και Έλενα Καραμίχαλου.

Ερωτηθείσα αν έχει κουραστεί αυτή την περίοδο

Ν. ΔΟΥΝΙΑ: Πάρα πολύ, γιατί παράλληλα με την προεκλογική μου εκστρατεία έχω κι ένα σπίτι πίσω με δύο παιδιά, με φαγητά, με πλυντήρια, με σίδερα. Τα κάνω όλα με πολύ μεγάλη χαρά και χωρίς να έχω αλλάξει ποτέ τίποτε από αυτές τις καθημερινές μου συνήθειες. Ξυπνάω κάθε μέρα 6 η ώρα, μαγειρεύω καθημερινά, έχουμε δύο παιδιά που είναι στον πρωταθλητισμό και πρέπει να τρώνε σωστά.

Για τα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά

Ν. ΔΟΥΝΙΑ: Γενικότερα θεωρώ ότι είναι μικρή ηλικία, είναι δύσκολο να είναι κάποιο παιδί σε αυτή την ηλικία πολιτικοποιημένο και να έχει ψαχτεί ιδιαίτερα, αλλά έχουν αναζητήσεις, έχουν ερωτήματα, καλό είναι να τα συζητάνε όλοι οι γονείς με τα παιδιά τους και να προσπαθούν να τους κάνουν να καταλάβουν ότι η αποχή είναι ό,τι χειρότερο γιατί αποφασίζουν άλλοι γι' αυτά. Το θέμα είναι να αποφασίζουν εκείνα για το μέλλον τους. Αυτό πρέπει να κατανοήσει αυτή η γενιά, ότι με το να απέχει δεν δίνει την ευκαιρία στον εαυτό της να αποφασίσει εκείνη για το μέλλον της τι θέλει.

Ν. ΔΟΥΝΙΑ: Η προεκλογική μου εκστρατεία είναι οικογενειακή και φιλική υπόθεση. Οι άνθρωποι που είναι στο πλάι μου είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα, δηλαδή όλα τα φακελάκια που έχουν κλείσει έχουν κλείσει με αγάπη και εύχομαι να πάνε με αγάπη.

Ν. ΔΟΥΝΙΑ: Θέλω να πιστεύω ότι είμαι αγαπητή στον κόσμο, δεν έχω ποτέ πειράξει κανέναν, θέλω πάντα το καλό, προσπαθώ για το καλύτερο για όλους τους ανθρώπους γύρω μου και γενικά θεωρώ ότι αν μέσα σε αυτή την τετραετία έχω βοηθήσει να βελτιώσω έστω τη ζωή και ενός ανθρώπου κάτι έχω πετύχει. Είναι αρκετό για μένα, κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ. Μ’ αρέσει να προσφέρω.

Για τις γυναίκες στην πολιτική

Ν. ΔΟΥΝΙΑ: Ακόμα στερεοτυπικά ο κόσμος ψηφίζει άνδρες. Έχει συνδέσει την πολιτική με τους άνδρες γι' αυτό υπάρχει και η ποσόστωση, με την οποία διαφωνώ, αλλά είναι ένας τρόπος. Εγώ δεν θέλω να διαχωρίζω τα φύλα, ο καλύτερος κερδίζει είτε είναι γυναίκα είτε άνδρας, αλλά καλώς ή κακώς έχουμε συνηθίσει να επιλέγουμε άνδρες για τέτοιου είδους θέσεις και γι' αυτό έχει υπάρξει και η ποσόστωση έτσι ώστε να αλλάξουν λίγο οι συνήθειες. Νομίζω ότι η νέα γενιά θα αλλάξει αυτό το στερεότυπο.

Ν. ΔΟΥΝΙΑ: Θέλω να παροτρύνω να πάνε όλοι συνειδητά να ψηφίσουν, η αποχή δεν βοηθάει κανέναν, αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει και να σκεφτεί αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια με όλα αυτά που συνέβησαν στη χώρα μας και παγκοσμίως αν υπήρχε αυτή η σοβαρή προσέγγιση που εγώ θεωρώ ότι είχαμε εμείς ως παράταξη και νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν καλά και μπορούν να πάνε και ακόμα καλύτερα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι πολύ, πολύ σημαντική η ψήφος τους αυτή την Κυριακή που μας έρχεται.