«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει ότι από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Είπε πως το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει το δικό του πλαίσιο και πάει στις εκλογές με ανοιχτά χαρτιά, ενώ τόνισε πως είναι απαράβατος ο όρος να μην είναι πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Τσίπρας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως, εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, οι δεύτερες εκλογές θα είναι πιο εύκολες για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Ανδρέα Παπαδόπουλο

Αναφορικά με τη χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ 

Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Μια πολύ μεγάλη δημοσκόπηση ήταν αυτή που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, μια συγκέντρωση που οι παλιότεροι εκτίμησαν ότι θύμιζε συγκεντρώσεις από τα παλιά. 

Ερωτηθείς αν θα μπουν στη συζήτηση για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας 

Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πρώτη Κυριακή των εκλογών, ότι θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση από αυτές τις εκλογές, ότι δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές για να συζητήσουμε τα ίδια. Τα κόμματα έχουν βάλει το πλαίσιο πάνω στο τραπέζι, κάθε πλευρά έχει βάλει το δικό της πλαίσιο, εμείς έχουμε βάλει το δικό μας πλαίσιο. Πάμε στις εκλογές με ανοιχτά χαρτιά δηλαδή ξέρει ο κόσμος ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ τι βάζει ο κ. Ανδρουλάκης πάνω στο τραπέζι για να συγκροτήσει κυβέρνηση από εκεί και πέρα δεν θα εξαρτηθεί από εμάς το αν θα γίνει κυβέρνηση.

Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κρατάω αυτό που έχει πει ο κ. Ανδρουλάκης ότι στους όρους για τη συμμετοχή για κυβέρνηση είναι κανένας από τους δύο αρχηγούς. Δηλαδή αν είναι πρώτος ο κ.Μητσοτάκης, όχι ο νυν πρωθυπουργός, αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος όχι ο κ. Τσίπρας. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς όρους που έχει βάλει ο κ. Ανδρουλάκης στο τραπέζι της συζήτησης.

Για τις δεύτερες εκλογές 

Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η εκτίμησή μου είναι ότι αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και η διαφορά είναι αυτή των δημοσκοπήσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι δεύτερες εκλογές ενδεχομένως να είναι πιο εύκολες για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.