«Αυτοδυναμία της Ν.Δ. δεν προκύπτει από πουθενά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως επιτυχία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πως τάραξε τα νερά και για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ είναι στο κάδρο των εξελίξεων.

Παράλληλα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως οι συνεργασίες περιέχουν στοιχεία συμβιβασμού.

Ακόμη τόνισε πως για τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν υπάρχουν στο κάδρο τα κόμματα του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κυριάκου Βελόπουλου.

Την ίδια στιγμή ο Ανδρέας Παπαδόπουλος εκτίμησε πως ίσως ο πρόεδρος του ΠΑΟΣΚ έχει στον νου του συγκεκριμένα πρόσωπα για την πρωθυπουργία που είναι πιθανόν να γίνουν αποδεκτά από τους κυρίους Μητσοτάκης και Τσίπρα.

Τέλος, ανέφερε πως για μια κυβέρνηση συνεργασίας και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Παπαδόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας από τη Ν.Δ.

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι αυτοδυναμία δεν προκύπτει από πουθενά τουλάχιστον στην παρούσα φάση και ιδίως μετά τα Τέμπη. Πριν από τα Τέμπη μπορούσαμε να το συζητήσουμε, τώρα φαντάζει δύσκολο. Βέβαια μένουν 50 μέρες, οπότε τα γεγονότα είναι τόσο ξεροκέφαλα που κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Άρα πάντα πάμε μέρα τη μέρα. Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι ό,τι πιο εύκολο η αυτοδυναμία, δηλαδή το να πιάσεις στις δεύτερες εκλογές ένα ποσοστό της τάξης του 37-38%.

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η επιτυχία του κ. Ανδρουλάκη ήταν ότι τάραξε τα νερά και ύστερα από πάρα πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είναι στο κάδρο των εξελίξεων. Αυτό για ένα κόμμα προεκλογικά το να είναι ισότιμα στις συζητήσεις με τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτυχία.

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης διαβάζει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία όλο το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει ένα κλίμα μεγάλης φθοράς και του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα και λέει ότι εγώ δεν θέλω να τους βάλω από το παράθυρο, βάζει όμως το άλογο μπροστά από το κάρο και το «άλογο» είναι τα προγραμματικά. Έχει βάλει τέσσερα-πέντε ζητήματα, λέει το ποσοστό του κόμματος γιατί σωστά λέει ότι αν πάρω 7% ο κόσμος δεν μου δίνει κάποιο σημαντικό ρόλο, με ένα ποσοστό 12-13% σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ έχει επανέλθει για τα καλά στα πράγματα. Λέει και κάτι άλλο ότι αν οι πολίτες έχουν δώσει χαμηλά ποσοστά στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα, αν έχει χάσει ο κ. Μητσοτάκης 10 μονάδες, αν έχει χάσει ο κ. Τσίπρας 4 ή 5 θα σημαίνει ότι δεν τους θέλει για έναν κεντρικό ρόλο. Επίσης όταν κάνεις συνεργασίες, οι συνεργασίες έχουν το στοιχείο του συμβιβασμού και εδώ συμβιβασμός θα είναι και στα θέματα του προσώπου, να βρεθεί κάποιο κοινής αποδοχής, και στα θέματα των προγραμματικών ζητημάτων.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 είναι τερατογένεση

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης δεν προτείνει μια κυβερνηση πολιτικού αχταρμά γι' αυτό και είπε ότι εγώ με τον κ. Βαρουφάκη δεν συζητάω. Στο κάδρο ο κ. Βαρουφάκης δεν υπάρχει. Και αυτονόητο είναι ότι στο κάδρο για εμάς δεν υπάρχει και το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να προτείνει πρωθυπουργό

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης λεει ότι αν κάνω συγκυβέρνηση θέλω να βάλω στο τραπέζι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Είμαι σίγουρος ότι έχει συγκεκριμένα πρόσωπα στον νου του, τα οποία θεωρεί ότι μπορεί να γίνουν αποδεκτά είτε από τον κ. Μητσοτάκη είτε από τον κ. Τσίπρα.

Ερωτηθείς αν είναι λογικό να επιβάλει τον πρωθυπουργό το κόμμα με το μικρότερο ποσοστό σε μια συγκυβέρνηση

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν πίσω σε κάποια πράγματα. Για τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το θέμα του προσώπου είναι κομβικό έτσι όπως το έχει θέσει εδώ και αρκετό καιρό.