Σε λίγες ημέρες, η χώρα έχει μπροστά της ίσως την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών, και ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος. Θα σταθούμε όλοι μπροστά στο εκλογικό «μονοπάτι» με τις δύο επιλογές. Η μία επιλογή είναι να προχωρήσουμε μπροστά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χτίζοντας πάνω σε όλα όσα καταφέραμε αυτά τα τέσσερα χρόνια και η άλλη είναι να γυρίσουμε πίσω, σε έναν δρόμο σκοτεινό και ανασφαλή.

Η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση μπροστά μας λοιπόν, που δυστυχώς με ευθύνες κάποιων θα έχει διπλές κάλπες. Η πρώτη κάλπη για εμάς είναι η κρίσιμη, καθώς αυτή τελικά θα στείλει το μήνυμα για την επόμενη μέρα. Εμείς, έχουμε θέσει με απόλυτη σαφήνεια τα εκλογικά διλήμματα στους πολίτες, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι θα συγκρίνουν την Ελλάδα του 2019 με αυτή του 2023 και θα επιλέξουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις δεύτερες εκλογές. Άλλωστε δεν υπάρχουν περιθώρια για «περιπέτειες…» και μετεκλογικές «τερατογεννέσεις».

Η πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήρθε να επισφραγίσει την αλλαγή μίας νέας αναπτυξιακής «σελίδας» για την Ελλάδα, που έγινε πλέον στην πράξη συνώνυμο της προόδου. Η πολιτική των γενναίων μεταρρυθμίσεων που χάραξε ο Πρωθυπουργός και υλοποίησε η κυβέρνηση, αποτελεί ήδη τον καταλύτη της επόμενης μέρας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι βασικός στόχος μας είναι να δουλέψουμε από σήμερα για την Ελλάδα του 2030. Μία Ελλάδα πιο ισχυρή και κυρίως με μία άλλη δυναμική, για τις γενιές που ακολουθούν.

Το εκλογικό «μονοπάτι» που πρέπει να διασχίσουμε μέχρι την κάλπη, περνάει μέσα από το διεθνές κύρος της χώρας που ήδη αποκαταστάθηκε, καθώς ανακτήσαμε τη χαμένη εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών. Τις σπουδαίες δημοσιονομικές παρεμβάσεις που προχώρησαν, με στόχο την εμπέδωση ενός «φιλικού» επενδυτικού κλίματος από τη μία και την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής διακυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση, από την άλλη. Το «σοφό» μείγμα μειώσεων σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους πολίτες, με στόχο την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος. Τις εμβληματικές επενδύσεις κολοσσών στην πατρίδα μας και τις μεγάλες κοινωνικές τομές στο χώρο της εργασίας, της παιδείας, της υγείας. Κυρίως όμως περνάει μέσα από την δύσκολη «εξίσωση» της γραφειοκρατίας, που αρχίζει να βρίσκει λύση σε πολλούς φορείς του δημοσίου, αποκαθιστώντας την πολύπαθη σχέση κράτους – πολίτη, προς όφελος του τελευταίου.

Ποιος δεν θυμάται, ότι η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ πλέον τείνει να γίνει «πρωταγωνίστρια». Αν δεν είναι αυτό απόδειξη ισχυρής ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας, σε μία περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας, τότε τι μπορεί να είναι. Ποιος δεν θυμάται, ότι η Ελλάδα επί χρόνια είχε αρνητικό πρόσημο στις επενδύσεις, ενώ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε ότι θα είναι «πρωταθλήτρια» σε ρυθμό αύξησης επενδύσεων στην Ευρώπη την επόμενη τριετία. Αν δεν είναι αυτό απόδειξη νέας δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, σε μια εποχή παγκόσμιας ύφεσης, τότε τι μπορεί να είναι.

Η Ελλάδα είναι φανερό ότι γυρίζει «σελίδα» και αυτό το βλέπουν καθημερινά οι ίδιοι οι πολίτες, που δεν πιστεύουν πλέον στα ψεύτικα συνθήματα, αλλά στις γενναίες πράξεις. Πάνω σε αυτήν ακριβώς τη βάση θα κριθεί και το διακύβευμα των εκλογών. Κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους ρωτάμε: Θα επιλέξουμε τη δεύτερη φορά στη συμφορά, ή την δεύτερη εντολή στην προκοπή…;