«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας λαοπρόβλητος ηγέτης, στο κόμμα ψηφίζουμε συνολικά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου.

Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις, η κ. Φωτίου υποστήριξε πως ήττα με μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει.

Μεταξύ άλλων, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το δημόσιο έχει κανόνες και ΕΔΕ αλλά δεν λειτουργούν σωστά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Θεανούς Φωτίου στα Παραπολιτικά 90,1


Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι τίθεται θέμα ηγεσίας αν χάσει ένας πολιτικός αρχηγός με 6 μονάδες διαφορά


Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει πάρα πολλές φορές ότι ο στόχος του δεν είναι να κάτσει σε μια καρέκλα του πολιτικού ούτε να είναι αρχηγός ενός κόμματος ντε και καλά. Είναι ένας λαοπρόβλητος ηγέτης, το βλέπουμε σε κάθε επαφή του με τον κόσμο από τη μια, από την άλλη στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε θέσεις τις οποίες ψηφίζουμε συλλογικά και όλοι μαζί πορευόμαστε. Δεν υπάρχει η έννοια του αρχηγικού κόμματος όπως υπάρχει στα αστικά κόμματα. Είναι καταξιωμένος, είναι ένας άνθρωπος μεγάλης αποδοχής και μεγάλου πολιτικού ενστίκτου και νομίζω ότι έχει ευθύτητα και στο λόγο του και στο τι οραματίζεται για το μέλλον.

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Είναι ένας νεαρός πολιτικός ο οποίος δεν είναι γαντζωμένος σε καμία εξουσία.

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Ήττα με μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει. Εγώ αυτό που διαπιστώνω αυτές τις μέρες είναι δύο στοιχεία, το ένα είναι ότι για πρώτη φορά ο κόσμος μιλάει. Δηλαδή έρχεται προς τα εμάς, λεει, «δεν αντέχουμε άλλο, πρέπει να φύγει το καθεστώς αυτό». Οι νέοι άνθρωποι λένε ότι δεν μπορεί να θάψουν τα Τέμπη, και υπάρχουν και οι Δεξιοί τους οποίους συναντάμε και οι οποίοι λένε κατηγορηματικά «εμείς ψηφίζαμε Δεξιά τόσα χρόνια δεν πρόκειται να συνεχίσουμε με αυτόν τον άνθρωπο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά». Επίσης υπάρχει και ένας κόσμος που λεει ότι αν βγει ο Μητσοτάκης δεν ξέρω τι θα κάνω... Αυτό δεν υπήρχε το ’19.

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Ο Μητσοτάκης λεει «ελάτε να ψηφίσετε, δεν πρόκειται να συνεργαστώ με κανέναν προφανώς, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, και ελάτε να ψηφίσετε για να έχω μια πραγματική δημοσκόπηση και να δω ακριβώς πόσες φορές να σας πηγαίνω μετά σε εκλογές ή όχι». Αυτό το οποίο είναι μια τρομακτική, πρωτοφανής κατάσταση θα πληρωθεί ακριβά.

Ερωτηθείσα για το άρθρο 16

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Ουδέποτε ο Αλ.Τσίπρας έστησε ευήκοον ους στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι όχι μόνο αποφοίτησαν από το ελληνικό πανεπιστήμιο και το τιμούν, όχι μόνο ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου αλλά αυτή τη στιγμή με όσα το πρόγραμμά μας λεει στο θέμα της Παιδείας, εμείς σκοπεύουμε να επενδύσουμε στην Παιδεία, να επενδύσουμε το 5% του προϋπολογισμού για την Παιδεία γιατί είναι το μόνο ανταγωνιστικό μας όπλο το οποίο έχουμε αυτή τη στιγμή αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και να έχουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Άρα η παιδεία αυτή τη στιγμή για εμάς είναι η αιχμή του δόρατος, όπως και η υγεία, όπως και η κοινωνική προστασία, αυτό το τρίπτυχο είναι η μεγάλη μας διαφορά από τον Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Εμείς την ξεκινήσαμε εντελώς αξιοκρατικά. Το δημόσιο έχει κανόνες και ΕΔΕ απλά δεν λειτουργούν σωστά σε ένα κράτος κομματικοκρατίας που εγκαινίασε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείσα τι πρέπει να γίνει όταν κάποιος αξιολογείται στο δημόσιο και παίρνει πολύ κακό βαθμό

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Νομίζω ότι πρέπει να του παρέχονται όλα τα εφόδια για να ανέβει, για να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει με τον άνθρωπο αυτό. Δεν είναι τιμωρητική η αξιολόγηση, η αξιολόγηση είναι για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αν δεν θεωρούμε ότι είναι κομματικά υποχείρια όπως τους χρησιμοποίησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟ όλα αυτά τα χρόνια, αν τους δώσουμε τη δυνατότητα να θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι δημόσιοι λειτουργοί για αυτό είναι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν και τη μονιμότητα τότε νομίζω ότι θα προχωρήσουμε μπροστά.