«Θέλουµε να πάµε µπροστά, συνεχίζοντας σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης, ή να γυρίσουµε πίσω, ρισκάροντας να βάλουµε τη χώρα σε περιπέτειες;».

Με αυτόν τον τρόπο ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.∆. στην Αρκαδία και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, µιλώντας στο «Κάλπη 23», ορίζει το διακύβευµα των εκλογών της 21ης Μαΐου, κάνοντας αποτίµηση του έργου της κυβέρνησης και ταυτόχρονα θέτοντας τις προτεραιότητες για την επόµενη ηµέρα στην Αρκαδία.

Κύριε Βλάση, ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευµα των εκλογών της 21ης Μαΐου; Είναι στην πραγµατικότητα τόσο µεγάλες οι διαφορές που χωρίζουν τα µεγάλα κόµµατα;

Το διακύβευµα των επερχόµενων εθνικών εκλογών είναι ξεκάθαρο: Θέλουµε να πάµε µπροστά, συνεχίζοντας σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης, ή να γυρίσουµε πίσω, ρισκάροντας να βάλουµε τη χώρα σε περιπέτειες; Θέλουµε µείωση φόρων, αύξηση µισθών, επενδύσεις και µια χώρα που υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία ή θέλουµε επιπλέον φόρους, ανοιχτά σύνορα και τον κίνδυνο να κλείσουν οι τράπεζες; Οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν µε σύνεση και σοβαρότητα σε ποιους θα εµπιστευθούν το µέλλον του τόπου και για να πάρουν την απόφασή τους µπορούν να κρίνουν µε βάση τα πεπραγµένα των κυβερνήσεων, αλλά και µε βάση τον προγραµµατικό λόγο των παρατάξεων. Οι διαφορές που µας χωρίζουν είναι µεγάλες και σηµαντικές, τόσο σε επίπεδο προγράµµατος όσο και σε επίπεδο προσέγγισης και αντιµετώπισης. Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι το µόνο κόµµα που έχει παρουσιάσει ένα άρτιο και κοστολογηµένο πρόγραµµα, το οποίο εγγυάται τόσο τη δηµοσιονοµική σταθερότητα όσο και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Εµείς επιµένουµε να µιλάµε τη γλώσσα της αλήθειας και των αριθµών, όταν κάποιοι αρέσκονται να υπόσχονται τα πάντα δίχως αντίκρισµα.

Υπήρξατε µέλος της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας ως υφυπουργός Εξωτερικών. Πώς αποτιµάτε το έργο της διακυβέρνησής σας;

Θεωρώ ότι καµία άλλη κυβέρνηση -εδώ και πάρα πολλά χρόνια- δεν κατάφερε να κάνει τόσο πολλά σε τόσο σύντοµο χρονικό διάστηµα. Κατορθώσαµε να κάνουµε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα διαχειριστήκαµε µε επιτυχία πρωτόγνωρες κρίσεις και προκλήσεις, όπως ήταν ο κορονοϊός, τα γεγονότα στον Εβρο, αλλά και η ενεργειακή κρίση, µε τις επακόλουθες πληθωριστικές τάσεις. Ταυτόχρονα, κάναµε πράξη σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών µας δεσµεύσεων. Μειώσαµε πάνω από 50 φόρους και εισφορές, αυξήσαµε τον κατώτατο µισθό και τις συντάξεις, ενδυναµώσαµε την αµυντική θωράκιση της χώρας και ενισχύσαµε την Υγεία και την Παιδεία µε χιλιάδες νέες προσλήψεις. Καταφέραµε, προσελκύοντας σηµαντικές επενδύσεις, να επιτύχουµε υψηλούς ρυθµούς ανάπτυξης και να µειώσουµε την ανεργία, και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο δηµοσιονοµικής σταθερότητας, που εγγυάται ένα µέλλον ασφάλειας και ευηµερίας. Τα έργα µας µιλούν από µόνα τους. 

Δημοσιεύτηκε στο «Κάλπη 23» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 13/5