«Διεκδικούμε την είσοδο μας στη Βουλή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1  και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μεταξύ άλλων, είπε πως υπάρχει ένα ισχυρό ρεύμα για το κόμμα, κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπες και να δώσουν ψήφο στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ανέφερε πως τα κόμματα δεν τη θέλουν στη Βουλή, καθώς γνωρίζουν ότι είναι η μόνη που θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, σημείωσε πως βασικός αντίπαλος για την «Πλεύση Ελευθερίας» είναι  το πολιτικό σύστημα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και «όποιος πάει να κάνει το υποστύλωμα τους δηλαδή και ο Βαρουφάκης με αυτή την έννοια».

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την επιθυμία της να συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών, είπε: «Η Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι ένα από τα 36 κόμματα, είναι το πρώτο σε δύναμη από αυτά που δεν είναι στη Βουλή, στις υπουργικές αποφάσεις περιέχεται μαζί με τα κοινοβουλευτικά. Δηλαδή είναι υποχρέωση με βάση και το θεσμικό πλαίσιο να μας έχουν μαζί για αυτό και τώρα έχουν υποχρεωθεί και καλούν τους υποψηφίους μας σε κάποια τραπέζια λόγω του ποσοστό που πήραμε στις προηγούμενες εκλογές». 

«Διεκδικούμε την είσοδό μας στη Βουλή, αυτό είναι που το φοβούνται και τα «αγόρια», οι 6 κύριοι. Εμείς έχουμε ένα πολύ ισχυρό ρεύμα που εκφράζεται με φοβερή αγάπη του κόσμου, με εκατοντάδες μηνύματα του κόσμου που μας δίνουν δύναμη» σημείωσε ακόμη.

Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «βασικός αντίπαλος είναι το πολιτικό σύστημα»«Εμείς έχουμε ως βασικό αντίπαλο το πολιτικό σύστημα στο οποίο περιλαμβάνεται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όποιος πάει να κάνει το υποστύλωμα τους δηλαδή και ο Βαρουφάκης με αυτή την έννοια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε είναι κατ’ εξοχήν οι άνθρωποι οι οποίοι είναι απογοητευμένοι, αυτοί που δεν ψήφισαν και σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις δεν ψήφισαν και έχουμε πολύ τέτοιο κόσμο. Με συγκινεί πάρα πολύ γιατί παίρνουμε πολλά μηνύματα που λένε «με έπεισες μετά από χρόνια να πάω να ψηφίσω». Σε κάθε περίπτωση επειδή εγώ διαχρονικά δεν βασίζομαι στις δημοσκοπήσεις αλλά σε εκείνο το οποίο επιδιώκω που είναι ο κόσμος να πάει στην κάλπη να εκφραστεί, να δώσει θετική ψήφο στην Πλεύση ελευθερίας για να είμαστε αντιπολίτευση, η μοναδική αντιπολίτευση που θα υπάρχει στη Βουλή. Φοβούνται να με έχουν μέσα στη Βουλή γιατί ξέρουν ότι θα κάνω πραγματική αντιπολίτευση. Είμαι το πρόσωπο που κατ’εξοχήν δέχτηκα και bulling και σεξισμό και τραγικές συμπεριφορές...» είπε ακόμη.

ΔΗΜ.: Δεν σας είδα να ιδρώνει το αυτάκι σας όμως

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι καταδικαστέοι αυτοί οι οποίοι παριστάνουν ότι κόπτονται για τα δικαιώματα των γυναικών, για την έμφυλη βία, για τις κακοποιήσεις και την κρίσιμή ώρα πρώτον δεν ξέρουμε τι κάνω και δεύτερον φοβούνται και σιωπούν στο αίτημα, που έκανα που είναι νόμιμο και δίκαιο, να είμαι στο debate ως η μοναδική γυναίκα αρχηγός κόμματος.

«Σήμερα προσκαλώ τον κόσμο στις 6 η ώρα στο δικό μας debate, ανοιχτά χωρίς προκατ ερωτήσεις που θα γίνει στο Facebook το δικό μου και της Πλεύσης Ελευθερίας και στο YouTube της Πλεύσης Ελευθερίας και προκαλώ και τους 6 κυρίους να έρθουν και προσκαλώ και τους πολίτες. Εγώ δεν θα τους βάλουν να μου γνωστοποιήσουν ούτε τις ερωτήσεις από πριν ούτε να κάνω πρόβα τις απαντήσεις» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, είπε: «Όσο εγώ υπάρχω αυτό το θέμα δεν θα γίνει εθιμοτυπία. Είχα στις 10 Μαρτίου 2015 φέρει πρόταση ως πρόεδρος τη Βουλής για την επανασυγκρότηση και την αναβάθμιση της επιτροπής της διακομματικής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και ήμουνα εκείνη που έκανα εκτεταμένη συζήτηση κοινοβουλευτική προσκαλώντας τα μέλη της ειδικής επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους να εξηγήσουν πως έχουν υπολογίσει το ποσό στο οποίο ανέρχονται. Γιατί μέχρι το ’11 και το ’12 όλοι παρίσταναν ότι δεν ξέρουμε πόσα είναι τα χρήματα που διεκδικούμε. Εμείς αποδείξαμε, και μέσα από τη δική μου θητεία αποδείχτηκε απολύτως ότι και έχουμε στοιχεία και υπάρχει υπολογισμός του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που τοποθετούσε το ‘15 τις οφειλές σε ύψος μεταξύ 278 και 341 δις € και ήρθαν τα μέλη της επιτροπής που τα κάλεσα στη Βουλή και εξήγησαν ότι αυτοί είναι οι μετριοπαθέστεροι υπολογισμοί. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια αξίωση η Ελλάδα υπολογισμένη η οποία θα έπρεπε να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του κράτους, όποιος δεν την εγγράφει είναι υπόλογος και για απιστία. Στον Τσίπρα και στον Αλεξιάδη έχω κάνει μήνυση για το θέμα ότι δεν εγγράφουν τις οφειλές και για το θέμα ότι δεν διεκδικούσαν. Θυμηθήκανε το θέμα να διεκδικήσουν μια-δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές του ’19 αφού είχε διαλυθεί η Βουλή για λόγους προεκλογικούς. Ο κ. Μητσοτάκης πάλι στην πρώτη του επίσκεψη στη Μέρκελ το ’19 είπε «εμείς υποστηρίζουμε την ρηματική διακοίνωση, διεκδικούμε και θα το δούμε εν καιρώ», το άφησε και αυτός. Όλοι τους το λένε για το θεαθήναι και όλοι κοροϊδεύουν».

Ερωτηθείσα αν θα στήριζε μια προοδευτική κυβέρνηση ακόμα και με ανοχή στην περίπτωση που έμπαινε στη Βουλή, απάντησε: «Μη το σκέπτεστε, δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστούμε ούτε με Τσίπρα ούτε με Μητσοτάκη».

ΔΗΜ: Λέμε με τον κ. Τσίπρα που ήσασταν μαζί

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ήμασταν μαζί όταν εκείνος παρίστανε διεκδικεί δημοκρατία, διεκδικεί τα δίκια του λαού. Σταματήσαμε να είμαστε μαζί όταν τα πούλησε όλα, έκανε την κωλοτούμπα και αποφάσισε ότι είναι καλή η καρέκλα και τα χρήματα

ΔΗΜ: Δηλαδή είναι ίδιοι Τσίπρας και Μητσοτάκης;

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι είναι διαφορετικοί με πάρα πολλά κοινά και σίγουρα εφαρμόζουν την ίδια πολιτική που την ψήφισαν όλοι μαζί.

ΔΗΜ: Είναι όμως πιο προοδευτική διακυβέρνηση μια διακυβέρνηση με τον κ.Τσίπρα πρωθυπουργό;

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Από που και ως που είναι πιο προοδευτική! Είναι η ίδια πολιτική, τα ψήφισαν όλοι μαζί το ’15. Αν θυμάστε εγώ προσπαθούσα όλο το καλοκαίρι του ’15 να σταματήσω αυτά τα εκτρωματικά μνημονιακά νομοσχέδια και είχαν ενωθεί όλοι μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ και εκτός του bulling που κάνανε προσπαθούσαν να με σταματήσουν με κάθε τρόπο με χυδαιότητες, με απειλές, με ύβρεις, με δημοσιεύματα, με ένα σωρό πρακτικές προκειμένου να περάσουν αυτή την πολιτική την οποία την εφάρμοσε ο Τσίπρας 4 χρόνια και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Μητσοτάκης και τη συνέχισε.

ΔΗΜ: Δηλαδή Μητσοτάκης –Τσίπρας είναι ένα και το αυτό;

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μητσοτάκης -Τσίπρας είναι πολύ πιο πιθανό να συνεργαστούν εάν παραστεί ανάγκη όπως πιστεύω.

ΔΗΜ: Συγκυβέρνηση;

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ε, βέβαια όταν είδατε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν το περιμένατε τώρα μη μου πειτε «δεν το περίμενα» γιατί εγώ το έχω πει σε πάρα πολλές συνεντεύξεις. Είναι πάρα πολύ πιο πιθανό να συνεργαστούν από άλλα πράγματα τα οποία διακινούν ως σενάρια.

Ερωτηθείσα αν έχει πολιτικό μίσος κατά του κ. Τσίπρα, είπε: «Δεν έχω κανένα μίσος, έχω πραγματική απέχθεια για τους ανθρώπους οι οποίοι ξεπουλάνε τις αρχές και τα πιστεύω τους, αν είχε ποτέ αρχές και πιστεύω, και κυρίως για τους ανθρώπους που προδίδουν τον κόσμο ο οποίος τους εμπιστεύεται. Και επειδή ο Τσίπρας παρέλαβε την πιο ζωντανή εμπιστοσύνη και εντολή εμπιστοσύνης από ένα κόσμο απ’ όλο το φάσμα που πίστεψε ότι μπορούμε, και πράγματι μπορούσαμε και ακόμα μπορούμε, να αλλάξουμε τα πράγματα και αυτή την εμπιστοσύνη του κόσμου την ποδοπάτησε. Για μένα αυτό είναι ασυγχώρητο. Κανένα μίσος υπάρχει όμως μια απέχθεια και απόρριψη σε αυτές τις πρακτικές, όχι μόνο γιατί είναι ανήθικο αυτό το οποίο έκανε αλλά και για τη ζημιά που προκάλεσε στο φρόνημα των ανθρώπων, για το πόσο τους απογοήτευσε και τους έστειλε στην αποχή και στην περιθωριοποίηση, τους έκανε να πιστέψουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα ενώ μπορούν».

Ερωτηθείσα γιατί να ψηφίσουν την Πλεύση Ελευθερίας, απάντησε: «Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μια δύναμη η οποία εφόσον μπει στη Βουλή θα είναι η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση, θα είναι ενεργή, θα είμαστε παρόντες και παρούσες μέσα στη Βουλή, θα σταματάμε τις τροπολογίες της ντροπής, θα σταματάμε τις διαδικασίες της βουλευτικής ασυλίας, θα είμαστε διαβασμένοι και όχι αδιάβαστοι στα νομοσχέδια. Θα είμαστε ξύπνιοι και όχι κοιμισμένοι μέσα στο βουλευτήριο. Εφόσον η Πλεύση Ελευθερίας μπει στη Βουλή θα ζήσετε πολύ ενδιαφέρουσες περιόδους».