Το Λευκοχώρι στην Ηλεία δεν ετοιμάζεται για εκλογές, καθώς -όπως φαίνεται- πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να απέχουν. «Θα έχει μεγάλη αποχή, μην εκπλαγείτε δηλαδή, εδώ στο χωριό 90% αποχή», λέει χαρακτηριστικά ένας από τους κατοίκους του χωριού.

Την απόφαση για αποχή από τις κάλπες της 21 Μαΐου πήραν οι κάτοικοι λόγω της εγκληματικότητας που τσακίζει το χωριό τους. Κάθε κάτοικος στο Λευκοχώρι Ηλείας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, έχει μία τουλάχιστον ιστορία να πει.

Τα σπίτια των περισσότερων κατοίκων είναι πλέον καγκελόφραχτα και οι ίδιοι κλειδώνονται από νωρίς για να μην πέσουν θύματα κακοποιών, κακοποιοί που κλέβουν ακόμα και τα φρεάτια.

 «Στη μία παρά δέκα η ώρα ήμουν εγώ και η γυναίκα μου, η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι, δεν μπορούσε να σηκωθεί γιατί είναι κλινήρης και εμένα με το πιστόλι στον κρόταφο, "ό,τι χρυσαφικά έχεις", τους έδωσα ό,τι είχα και 250 ευρώ που είχα τους τα έδωσα», περιγράφει κάτοικος του χωριού, μιλώντας στο MEGA.

Θύμα κακοποιών έπεσε και ο πρόεδρος του χωριού την ώρα μάλιστα που ήταν στο πανηγύρι. «Ήταν ο Άγιος Αθανάσιος, είχαμε πανηγύρι εδώ στην πλατεία και μόλις γύρισα εδώ στο σπίτι ήταν μια χαρά. Ένα άλλο σπίτι δίπλα στην εκκλησία, του Νικολόπουλου και εκεί πήγα να δω εγώ και μόλις είδα ότι έσπασαν την πόρτα, αμέσως σκέφτηκα ότι έχουν πάει και στο δικό μου, θα έχουν πάει και τρέχω, είχαν σπάσει πόρτα, την κεντρική, μας πήραν λεφτά, χρυσαφικά, δεν είχαν αφήσει τίποτα μέσα», σημειώνει.

Στα σπίτια βάζουν συναγερμούς και προειδοποιητικές πινακίδες, μήπως και αποτρέψουν τα κακοποιά στοιχεία. «Μας έχουν κλέψει άπειρες φορές», αναφέρει κάτοικος του χωριού.

Μάλιστα, δεν είναι σπάνιες και οι επιθέσεις κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, με τους κατοίκους να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.  «Τους βάζουν μέσα και σε μία εβδομάδα έξω», τονίζει κάτοικος του χωριού. Και έτσι, όπως αναφέρει το MEGA, στις εκλογές θα πουν με μια φωνή: «Αποχή». «Το χωριό θα απέχει», σημειώνουν.

Οι κάτοικοι θα πουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από τη στιγμή που οι κακοποιοί έχουν κλέψει ακόμα και τα καντήλια του νεκροταφείου. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο