«Χρήσιμο τα κόμματα να διεκδικήσουν από το λαό μια ισχυρή εντολή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Β΄ Αθηνών στη ΝΔ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τάχθηκε υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως η πλειονότητα των αστυνομικών είναι βιοπαλαιστές.

Σε ότι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέπεμψε στην εικόνα της ΑΣΟΕΕ πριν από τέσσερα χρόνια και σήμερα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης την επόμενη μέρα

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Γιατί να κάνουμε αυτή τη συζήτηση αυτή τη στιγμή; Θεωρώ πως δεν είναι ούτε σκόπιμο ούτε αναγκαίο ούτε χρήσιμο. Αυτό που είναι χρήσιμο είναι τα κόμματα να διεκδικήσουν από το λαό την πιο ισχυρή εντολή και στη συνέχεια όποιο αποτέλεσμα βγει θα είναι η εντολή του λαού.

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Εγώ είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, έχω υπηρετήσει και σε κυβερνήσεις συμμαχικές οι οποίες ήταν κυβερνήσεις ανάγκης αλλά οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα διαχρονικά στην μεταπολίτευση έγιναν από μονοκομματικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις οι οποίες όμως είχαν ένα χαρακτηριστικό όλες δημιούργησαν μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες με πολιτικές τις οποίες εφάρμοσαν για το καλό και της χώρας και του λαού.

Για την αστυνομική βία

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Το θέμα της αστυνομικής βίας εξετάστηκε από την πλευρά μας τότε με πολύ μεγάλη προσοχή, προσλάβαμε περίπου 60 ψυχιάτρους και ψυχολόγους, εκπαιδευτές για να εκπαιδεύσουν τους αστυνομικούς και συνεπώς έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν με την έννοια ότι φαίνεται ότι υπάρχει πολλές φορές μεγάλος όγκος, ο όγκος αυτός χρειάζεται πολύ προσωπικό, το προσωπικό αυτό πρέπει να αποσπαστεί από τις μάχιμες υπηρεσίες... Υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες θεωρώ ότι είναι διαχειριστικού τύπου και τώρα πια όχι σκοπίμως κάποιες να πηγαίνουν πίσω.

Για τη διαφθορά στους κόλπους της Αστυνομίας

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Να μην ταυτίζουμε την αστυνομία με τη διαφθορά, υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι είναι γνωστό αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι η Αστυνομία όλη. Το αρνούμαι κατηγορηματικά και επιβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών είναι βιοπαλαιστές και μάλιστα στοχοποιημένοι σε ένα μεγάλο βαθμό. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι όπου υπήρχαν τέτοιου είδους φαινόμενα πήγαν στη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Κανονικά δεν έπρεπε να χρειαζόταν στη χώρα πανεπιστημιακή αστυνομία, υπάρχει όμως ένας πολύ ισχυρός λόγος ότι κάποιοι με το αίσθημα ατιμωρησίας που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες πιστεύουν ότι μπορούν να ασχημονούν, να παρανομούν, να ασκούν βία στα πανεπιστήμια, να τρομοκρατούν ανθρώπους χωρίς καμία κύρωση. Ακριβώς για αυτό το λόγο συνεστήθη η πανεπιστημιακή αστυνομία προκειμένου να ξέρουν ότι υπάρχει και στο πανεπιστήμιο ο νόμος ο οποίος πρέπει να εφαρμόζεται. Κοιτάξτε μια φωτογραφία πριν τέσσερα χρόνια έξω από την ΑΣΟΕΕ και σήμερα πως είναι. Κοιτάξτε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο το οποίο ήταν κατειλημμένο από το ’74 και σήμερα γίνεται ένα καταπληκτικό κέντρο εκδηλώσεων άρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ελπίζω να μην χρειαστεί καν πάντως δεν υπάρχει περίπτωση ανοχής στα φαινόμενα αυτά που νομίζουν κάποιοι ότι υπάρχει ένα ξεχωριστό κράτος στα πανεπιστήμια και μπορούν να ασκούν λεκτική ή ρητορική βία ή αυτά που είδαμε με την περίπτωση του Δ. Μπουραντώνη στην ΑΣΟΕΕ.

Αναφορικά με την έκθεση της επιτροπής PEGA

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Η δημοκρατία στην Ευρώπη έχει έναν βασικό πυλώνα για να επιλύει τα προβλήματα τέτοιου είδους και να αποδίδει ευθύνες, είναι η Δικαιοσύνη. Εγώ πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Η Δικαιοσύνη ερευνά το θέμα και θα έχει αποτελέσματα αυτά που πρέπει, αυτά που κατά τη γνώμη της πρέπει να αποδώσει σε αυτούς που ενδεχομένως εμπλέκονται. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλη αυτή η υπόθεση θα ξεκαθαριστεί, θα χυθεί φως και θα αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνει η ΝΔ αν πάρει νέα εντολή διακυβέρνησης

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Είναι πολλά πράγματα τα οποία χρειάζονται μια ουσιώδη πλατιά μεταρρύθμιση όπως είναι η δημόσια υγεία, όπως είναι η Δικαιοσύνη αλλά νομίζω ότι αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε τη διακυβέρνηση της ασφαλείας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής δηλαδή να αλλάξουμε πια επιτέλους ριζικά το κράτος.