«Δέσμευση τιμής και ευθύνης απέναντι στον λαό» χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις 12 ενότητες προτεραιοτήτων του προγράμματος του κόμματος, με βάση τις οποίες, όπως τόνισε, «δημιουργούμε μια νέα κοινωνική συμμαχία για την Αλλαγή».

Οι ενότητες αφορούν μέτρα και δράσεις για σύγχρονο κράτος, ανθρώπινα δικαιώματα, επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, επένδυση στη δημόσια εκπαίδευση, αναγέννηση του ΕΣΥ, αξιοπρεπείς συντάξεις με νέο ΕΚΑΣ, προστασία πρώτης κατοικίας, αντιμετώπιση του δημογραφικού και ενίσχυση της νέας γενιάς, δίκαιο φορολογικό σύστημα, εθνικό στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο, προστασία περιβάλλοντος και στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με μείωση παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Κεντρώοι ψηφοφόροι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τη συνέντευξή του στο «Βήμα» δείχνει ότι επιχειρεί προσεταιρισμό των ψηφοφόρων του Κέντρου, ότι είναι κοντά στους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου χώρου, λέγοντας ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες τη σταθερότητα που έχουν ανάγκη και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά κίνδυνος ακινησίας, θεσμικής και κοινωνικής παρακμής».

Στέλνοντας μάλιστα το μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου πως «ό,τι λέω προεκλογικά θα ισχύσει και μετεκλογικά, το ζοφερό σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα ξεχαστεί». 

Αμφίπλευρη άρνηση

Παίρνοντας τη σκυτάλη της αμφίπλευρης άρνησης, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής, από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ανακοίνωσε τα τρία «ποτέ» του ΠΑΣΟΚ: «Έχω να πω τρία ποτέ: εμείς ποτέ δεν θα συμπράξουμε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποτέ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και ποτέ δεν θα έχουμε κυβερνητικό εταίρο τον κύριο Βαρουφάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν γενόσημο του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν έχει τη δραστική ουσία».

Στο μεταξύ, έμμεση αλλά δηκτική απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ΕΡΤ:  «Ο πατέρας μου στη διαθήκη του μου έδωσε ένα μόνο πράγμα, το όνομά του. Μεγάλη τιμή. Αλλά το έργο του και η ιστορία του δεν ανήκουν σε κανέναν, μόνο στον ελληνικό λαό και στην Ιστορία. Ο Ανδρέας δεν πίστευε σε σωτήρες ούτε εμείς θα πρέπει να πιστέψουμε. Ο Ανδρέας κατάφερε να δώσει ελπίδα, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί».

Ανέφερε μάλιστα ακόμα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για αυτοδυναμία, αλλά θεωρώ ότι ουσιαστικά θέλει μονοκρατορία, άρα δεν θέλει συνεργασίες. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω τι θέλει, γιατί λέει για την κυβέρνηση συνεργασίας μόνο αν είναι πρώτος, ενώ έχει ψηφίσει την απλή αναλογική. Αναρωτιέμαι αν πραγματικά πιστεύουν στις συνεργασίες...».

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» / Του Παύλου Μπέη