Eδώ και καιρό ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας ένα debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «έναν ανοιχτό διάλογο» όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκειμένου ο κόσμος να επιλέξει ποιο κόμμα θα ψηφίσει από τα δύο κυρίαρχα στις δημοσκοπήσεις. 

Έμμεσα ικανοποιήθηκε το αίτημά του για face to face debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εκλογές, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδινε ταυτόχρονα συνέντευξη στην τηλεόραση του OPEN με τον πρωθυπουργό που μιλούσε στον ΑΝΤ1.

«Βάλτε μας με μια σύνδεση, διπλά παράθυρα»

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στην τηλεόραση του OPEN, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής του μετέφεραν τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον ΑΝΤ1. Όταν του είπαν ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο κυβέρνησης με μεμονωμένους βουλευτές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε γελώντας: «Φανταστείτε παράνοια να μην μπορούμε να κάνουμε ένα debate και να κάνουν ζάπινγκ οι τηλεθεατές στα κανάλια. Βάλτε μας και στη μέση με μια σύνδεση, διπλά παράθυρα», μιας και οι δημοσιογράφοι του OPEN είπαν χάριν αστεϊσμού ότι έχουν ένα debate εκείνη την ώρα.

«Debate πριν τις δεύτερες κάλπες»

Μάλιστα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στον αέρα του ΑΝΤ1 ότι θα κάνουν debate οι δυο τους πριν τις δεύτερες εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε γελώντας και πάλι: «Αυτός, λοιπόν, μπορεί να είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να πάμε σε δεύτερες εκλογές».

Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ότι δεν πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρισκάρει να πάει σε δεύτερες εκλογές «ακόμα και αν είναι μισή μονάδα μπροστά» στις 21 Μαΐου.